Στη χθεσινή ομηρία του ιδίου καθώς και άλλων μελών του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας
και Συντονισμού στο ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, λέγοντας ότι «μπορεί να μην
κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα
είδος βίας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Λαόπουλος υπογράμμισε λέγοντας ότι «όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας».

Ο κ. Λαόπουλος υποστήριξε ότι επρόκειτο για 40 φοιτητές που απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», ανέφερε.

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ο αντιπρύτανης και άλλοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ιδρύματος, βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας από 40 περίπου φοιτητές που εισέβαλαν στο χώρο της Συγκλήτου.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών αφορούσε πάγια αιτήματα του Συλλόγου Φοιτητών όπως την παροχή δωρεάν συγγραμμάτων ενώ ζητούσαν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου. Τελικά επετράπη στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν λίγο μετά τις 19.30 από το χώρο.