Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα του ρώσου πολίτη Αλεξάντρ Βίνικ, δήλωσε η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, μετά την απόφαση που έλαβε ο Άρειος Πάγος για την έκδοση του «Mr Bitcoin» στις ΗΠΑ.

«Η πρεσβεία, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έπραξαν και θα πράξουν ότι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του ρώσου πολίτη», φέρεται να τονίσθηκε από την πρεσβεία.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντρ Βίνικ δεν θεωρούν τετελεσμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να μην εκδοθεί, όπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων, ο δικηγόρος Ηλίας Σπυρλιάδης.

Ο κύριος Σπυρλιάδης δηλώνει ότι η απόφαση αυτή ήταν «απρόσμενη» και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη εβδομάδα για να δουν την επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσει ο Άρειος Πάγος στην καθαρογραμμένη δικαστική απόφασή του.

Ο κ. Σπυρλιάδης ευελπιστεί ότι ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, θα λάβει υπόψιν του συγκεκριμένα γεγονότα όταν λάβει την τελική του απόφαση, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος δεν βρήκε στοιχεία που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκληματικής πράξης.