Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σπιτικά παπουτσάκια: Η συνταγή της μαμάς για μελιτζάνες με κιμά και μπεσαμέλ για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Σπιτικά παπουτσάκια: Η συνταγή της μαμάς για μελιτζάνες με κιμά και μπεσαμέλ για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Σπιτικά παπουτσάκια – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σπιτικά παπουτσάκια – Εύκολη συνταγή: Υλικά – Εκτέλεση συνταγής

– Για τις μελιτζάνες: Τις κόβουμε στη μέση,τις βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα κ τις αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′. Μόλις βγήκαν, σκελίδα ελαφρά στη μέση την ψίχα κ κράτησε σ ένα πιάτο, ριχνουμε αλάτι,πιπέρι.

– Για τον κιμά: Τσιγαριζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο κ ρίχνουμε τον κιμά να ασπρίσει,σβήνουμε με λίγο ξύδι κ προσθέτουμε ένα κύβο κνορ κ την ψίχα από τις μελιτζάνες. Μόλις εξατμίστηκε το ξύδι,έριξα 1 κούπα πουμαρό, μαϊντανό, ρίγανη κ 2 φύλλα δάφνης. Βράζουμε για 30′ με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Μετά τα 30′ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, προσθέτουμε ένα αυγό, λίγη μοτσαρέλα κ μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ.

Σπιτικά παπουτσάκια – Εύκολη συνταγή: Τα υπόλοιπα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

– Για τη μπεσαμέλ: Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. γεμάτες βιταμ κ μόλις έλιωσε, ρίχνουμε 4 κ.σ. αλεύρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα ζεστό σε δόσεις μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις κρύωσε, ρίχνουμε 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο κ λίγο τυρί τριμμένο.

– Για τα παπουτσάκια: Γεμίζουμε τη σκαφτή μέση της μελιτζάνας με κιμά κ από πάνω ρίχνουμε μπεσαμέλ κ τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν.

 

Δες επίσης

Εύκολη Συνταγή για Κιουνεφέ: Φτιάξτε το Δικό Σας Σπιτικό Αριστούργημα

Υλικά 300 γραμμάρια κανταΐφι 250 γραμμάρια λιωμένο ζωικό βούτυρο 260 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα 250 γραμμάρια ...