Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν σήμερα  το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εκ του κειμηλιαρχείου του Παναγίου Τάφου.

Οπως σημειώνεται από την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών "με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών, τα λάβαρα του τοπικού συλλόγου Ποντίων, τα εξαπτέρυγα και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού.

Μαζί του συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος  και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών  κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών.

Συμμετείχαν και άπαντες οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.