Είναι πραγματικό δώρο Θεού η ύπαρξη του Ληθαίου ποταμού στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων. 

Το μικρό αλλά πανέμορφο ποτάμι που διαρρέει την πόλη ασταμάτητα εδώ και αιώνες, γεμίζει τις ψυχές των κατοίκων και των επισκεπτών μόνο με όμορφα συναισθήματα. Η ομορφιά του με τα μεγάλα καταπράσινα δέντρα και η γαλήνη του μέσα από την αθόρυβη ροή του νερού, με έναν μαγικό τρόπο ηρεμούν το μυαλό και την καρδιά.  

Πάντοτε, σε όλες τις εποχές του χρόνου η εικόνα του μαγεύει. Το φθινόπωρο στολισμένο με τα πεσμένα φύλλα των δέντρων που δημιουργούν ένα τεράστιο πολύχρωμο χαλί στις όχθες του, τον χειμώνα με την καταχνιά να θυμίζει τοπίο από κάποια ταινία του Αγγελόπουλου, την άνοιξη να δίνει το σύνθημα της αναγέννησης της φύσης και το καλοκαίρι γεμάτο ζωή και κίνηση. 

Τα παγκάκια του στις όχθες του δίνουν το χρώμα σε μια τόσο όμορφη εικόνα, καθώς κυρίως νεαρόκοσμος περνά ήρεμα την ώρα του, όπως ακριβώς ταιριάζει στο τοπίο. 

Το υδάτινο στοιχείο, που αποτελεί πηγή θετικών συναισθημάτων για τους ανθρώπους, ταυτόχρονα αποτελεί και ουσιαστική πηγή ζωής για τους φτερωτούς κατοίκους αυτής της πόλης, που τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μαζεύονται στο ποτάμι για να πιουν νερό, συνθέτοντας μια πανέμορφη εικόνα.  

trikalaenimerosi.gr