Τρίκαλα

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες στα Τρίκαλα

1.314 Τρικαλινοί μαθητές θα μετέχουν

Στις 6 και 7 Ιουνίου αντίστοιχα θα χτυπήσει το κουδούνι στα εξεταστικά κέντρα του νομού Τρικάλων κηρύσσοντας την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων σε Επαγγελματικά Λύκεια και Γενικά Λύκεια του νομού Τρικάλων, αλλά και ευρύτερα της χώρας.

Η επίσημη έναρξη θα κηρυχτεί στις 6 Ιουνίου με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ενώ μια ημέρα αργότερα τη σκυτάλη θα λάβουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο ίδιο μάθημα.

Οι προετοιμασίες στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων βρίσκονται σε εξέλιξη και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία των υποψηφίων αλλά ταυτόχρονα και των οικογενειών τους, καθώς απομένουν μόλις έξι μέρες πριν την έναρξη του φετινού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, στο νομό έχουν υποβάλλει αιτήσεις 1.314 συνολικά απόφοιτοι και τελειόφοιτοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Ο φετινός αριθμός είναι μειωμένος κατά 51 άτομα, σε σχέση με πέρυσι όπου άγγιξαν τα 1.365 άτομα.

Από τους 1.314 υποψηφίους, οι 1.035 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια του νομού και οι 279 από τα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού.

Από τους 1.035 υποψηφίους οι 9 θα διαγωνιστούν προφορικά και από τους 279 συνολικά υποψηφίους του ΕΠΑ.Λ. οι 2 θα εξεταστούν προφορικά.

Ταυτόχρονα 280 υποψήφιοι μετά το τέλος των γενικών μαθημάτων θα διαγωνιστούν στα Τρίκαλα στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

Στο νομό Τρικάλων αναμένεται να λειτουργήσουν 13 εξεταστικά κέντρα από τα οποία 5 θα συσταθούν σε περιφερειακό επίπεδο και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα, την Πύλη, την Φαρκαδόνα, την Οιχαλία και το Βαλτινό, περιοχές όπου λειτουργούν λύκεια.

Σε επίπεδο επαγγελματικών λυκείων όλοι οι υποψήφιοι από Τρίκαλα και περιφέρεια του νομού θα διαγωνιστούν στα δυο εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα σε εκείνα του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου.

Ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχει ορίσει τις Λυκειακές Επιτροπές που θα αναλάβουν το συντονισμό των εξεταστικών κέντρων του νομού. Οι λίστες των μελών θα κοινοποιηθούν την Δευτέρα στα εξεταστικά κέντρα. Έως την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι επιτηρητές οι οποίοι από την ερχόμενη Πέμπτη θα αναλάβουν το έργο της επιτήρησης των μαθητών.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταθούν οι ενέργειες μετάδοσης και λήψης των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα για να απομακρυνθεί κάθε είδους προβλήματος που ενδεχομένως προέκυπτε κατά την έναρξη της εξεταστικής δοκιμασίας.

Back to top button
Close
Close