Τρίκαλα

Εποχές capital controls στις τράπεζες των Τρικάλων λόγω 13ης σύνταξης και επιδομάτων

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από πολύ νωρίς το πρωί η προσέλευση των συναλλασσόμενων στις τράπεζες της πόλης των Τρικάλων , λόγω της καταβολής της 13ης σύνταξης αλλά και πολλών επιδομάτων που “τρέχουν” την περίοδο αυτή.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους προνοητικούς να σπεύσουν για να πιάσουν σειρά, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν της λειτουργία τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία.

Μόνο που όπως αποδεικνύει και η αδιάψευστη μαρτυρία του φωτογραφικού φακού την ίδια έμπνευση είχαν και αρκετοί άλλοι, με αποτέλεσμα οι συναλλασσόμενοι να τηρούν προτεραιότητα για να μπουν στην τράπεζα από τις θύρες ασφαλείας.

Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου ολοκληρώνεται η καταβολή της 13ης σύνταξης και ξεκινούν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τις συντάξεις του Ιουνίου (ΙΚΑ, Δημοσίου και ΝΑΤ), όπως επίσης οι καταβολές των επιδομάτων παιδιού και ενοικίου, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, του επιδόματος ομογενών και των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνται από τους δήμους.

Η εικόνα ωστόσο των συναλλασσόμενων που συνωθούνται έξω από τις τράπεζες, θύμισε με οδυνηρό τρόπο τις εποχές των capital controls.

Back to top button
Close
Close