Τρίκαλα

Με στόχο την «Αύξηση & συγκράτηση των επισκεπτών στην Πύλη», το βασικό θέμα συζήτησης του Ε.Σ.

Με σκοπό την δρομολόγηση & την ανάληψη δράσεων προς εξεύρεση λύσεων & στόχο την αύξηση & συγκράτηση των επισκεπτών στην Πύλη, για την τόνωση της τοπικής Οικονομίας, πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ. Πύλης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης , παρουσία & του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Θαν. Κωστάκη, ανοιχτή συνέλευση, με συμμετοχή εμπόρων & επαγγελματιών της Πύλης.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κώστας Βοϊτσίδης, αναφέρθηκε, εκτός των γενικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών & στα ειδικής φύσεως τοπικά προβλήματα, υφιστάμενα, αλλά & μελλοντικώς προκύπτοντα, εστιάζοντας κυρίως…

  • στην κατασκευή της νέας περιφερειακής Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, στην οποία θα πρέπει να υπάρξουν είσοδοι πρόσβασης στην αγορά και τις υπηρεσίες της Πύλης
  • στον πεζόδρομο της Ερμού & στις ενέργειες που απαιτούνται  για να πάρει ζωή
  • στην αναβάθμιση της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, ώστε να ξαναδώσει αφορμή και ερέθισμα επίσκεψης των καταναλωτών από όμορες περιοχές, στην έδρα του δήμου &
  • στην «αποψίλωση» δημόσιων υπηρεσιών, καθώς & στην μείωση του δικτύου καταστημάτων τραπεζών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πόλη της Πύλης & του Δήμου γενικότερα, καλώντας σε συστράτευση επαγγελματίες, Δήμο & όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Θαν. Κωστάκης από την πλευρά του & στην εισήγησή του, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αναφέρθηκε εν τάχει σε μια σειρά μέτρων που έχουν παρθεί από πλευράς δημ. Αρχής, αλλά & άλλων που θα πάρουν σειρά στο άμεσο μέλλον, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κλειστού σκεπαστού χώρου για την λειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, η ήδη έτοιμη μελέτη για το «Πάρκο των γεφυριών» & η κατασκευή αθλητικού κέντρου, κάλεσε πολίτες, επαγγελματίες & φορείς του Δήμου σε αγαστή συνεργασία, για την επίτευξη ενός όσο το δυνατόν καλύτερου αποτελέσματος.

Με το πέρας των εισηγήσεων, υπήρξε ανοιχτή συζήτηση με τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν & οι δύο νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πύλης κ.κ. Θεόδωρος Χήρας & Βαλάντης Τσιούτσιας, οι οποίοι με την σειρά τους κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Ύστερα από την σημερινή συνέλευση με τον εντοπισμό των βασικότερων προβλημάτων, που αποτελούν τροχοπέδη στην οικονομική πορεία της Πύλης & των προτάσεων που κατατέθηκαν, θα υπάρξει νέα συνάντηση με μια πιο ευρεία συμμετοχή, ενδεχομένως & εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Back to top button
Close
Close