Τρίκαλα

“Μπορεί και να γίνει” η σιδηροδρομική σύνδεση ΚΑΛΑΜΠΆΚΑ ΙΩΆΝΝΙΝΑ

Θετική γνωμοδότηση για την υλοποίηση 22 έργων εξέδωσε, κατά την πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) υπό την προεδρία του γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνου Αραβώση.

Το ΚΕΣΠΑ εξέτασε 23 θέματα που εκκρεμούσαν για πολλούς μήνες λόγω της μη σύγκλησης του οργάνου από την προηγούμενη κυβέρνηση και εξέδωσε ομόφωνη θετική γνώμη για τα 22 από αυτά.Μεταξύ αυτών και η Παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος της κ.υ.α. 141879/6.7.2009 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία νέας σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Ιωάννινα»Image result for καλαμπακα κοζανη τραινο σηραγγες

Πιο αναλυτικά

Υπενθυμίζεται ότι τo ΚΕΣΠΑ παρέχει γνώμη, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και δημόσιας διαβούλευσης, στις περιπτώσεις που υπάρχουν παραλείψεις ή εκδίδονται αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων και δραστηριοτήτων (της υποκατηγορίας Α1).

Παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος της κ.υ.α. 141879/6.7.2009 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία νέας σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Ιωάννινα».

Back to top button
Close
Close