Τρίκαλα

Σάκης Παπαδόπουλος: Κάναμε λάθη, οι κοινές προεκλογικές εμφανίσεις που κάναμε, δεν μας βγήκαν. 

Στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 μίλησε σήμερα ο εκ νέου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ξέραμε  ότι με 25% παίρναμε τη μια έδρα και είχαμε καταλάβει ότι θα είμαστε 2ο κόμμα. Και είναι αλήθεια πως μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν γνωστό σε ποιον θα κατανέμονταν αυτή η μια έδρα. Υπήρχε μια διαφορά με την Παναγιώτα Δριτσέλη, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος στις εκλογές. Από τις ευρωεκλογές φαίνονταν ότι είχε προβάδισμα η Ν.Δ., αρκετός κόσμος μας καταλόγιζε ευθύνες για πράγματα που είχαν γίνει και για άλλα που δεν είχαν γίνει.

Το 31,5% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα, γιατί ούτως ή άλλως είχε την ανάγκη της οργανωτικής ανασυγκρότησης το κόμμα μας, μιας και με τα κυβερνητικά μας καθήκοντα ουσιαστικά το κόμμα υπολειτουργούσε. Θα πρέπει να κάνουμε περιφερειακά όργανα που δεν κάναμε, να διευρύνουμε την κομματική μας βάση, έχουμε πολλά και σοβαρά καθήκοντα ως προοδευτική παράταξη.

Ως κόμμα του 31% θα πρέπει να κάνουμε και σοβαρή αντιπολίτευση αλλά μας δίνει και τη δυνατότητα συνεννοήσεων στα ζητήματα που μπορούμε να συνεννοηθούμε. Η πολιτική μας είναι πολιτική συμμαχιών.

Νομίζω ότι οι προσωπικές μας σχέσεις με τους τρεις τρικαλινούς βουλευτές της Ν.Δ., θα είναι καλές με όλους , γιατί είναι ήπιων τόνων και οι τρεις και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια γλώσσα συνεννόησης  για τα πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Νομό μας. Παρακολουθώντας τον λόγο τους στο δύσκολο προεκλογικό δρόμο που είχαμε, εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν είναι από αυτούς που κραυγάζουν.

Εκείνο που διαπίστωσα σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία για το δικό μας κόμμα, είναι πως οι κοινές προεκλογικές εμφανίσεις που κάναμε οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας βγήκαν. Από μια περίοδο και μετά ο καθένας έπαιζε κι ένα προσωπικό παιχνίδι , θα καταλήγαμε να κλείσουμε την προεκλογική εκστρατεία χωρίς καμία κεντρική μας ομιλία στα Τρίκαλα και δεν ήρθαν γιατί διαφωνούσαν ο Χρήστος Σιμορέλης και η Παναγιώτα Δριτσέλη. Βέβαια στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μας πορείας είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία για τα ζητήματα του Νομού.

Προφανώς κι  έχω την ευθύνη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ από το Νομό Τρικάλων, αλλά θέλουμε να υπάρξει και η αναδιάταξη του κόμματος στο Νομό, γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός στελεχών, ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι οργανικά ενταγμένοι στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και μ’ αυτούς θα πρέπει να έχουμε μια σχέση. Και η αλήθεια είναι πως σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο μικρά «μαργαριτάρια», που μπορεί να είναι μαζί μας, να τους προσεγγίσουμε, βρήκα και από το παλιό ΠΑΣΟΚ»

Back to top button
Close
Close