Idees Sports

Στο Ursa Race στο Μέτσοβο στον απόλυτο ορεινό αγώνα οι Τρικαλινοί δρομείς

Στον καλύτερο ίσως ορεινό αγώνα που διεξάγεται στην χώρα μας συμμετείχε ο Τρικαλινός Σύλλογός  με 47 δρομείς  ,αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Αναφερόμαστε φυσικά στο Ursa Trail που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο γραφικό Μέτσοβο και στις πανέμορφες κορυφές της Πίνδου που το περιβάλουν!

Η μεγάλη αγάπη και το μεράκι των διοργανωτών , είχε σαν συνέπεια να βελτιώνουν και να αναβαθμίζουν τον αγώνα τους χρόνο με τον χρόνο. Φέτος λοιπόν διεξήχθη για πρώτη φορά αγώνας 11 χλμ. με περίπου 300 συμμετοχές, ενώ η όλη διοργάνωση διεξάγεται πλέον σε δυο ήμερες καθώς ο αγώνας των 40 χλμ. μεταφέρθηκε και διεξήχθη το Σάββατο! Έτσι, υπάρχουν αγώνες για όλα τα  γούστα αφού πλέον το Ursa Race περιλαμβάνει αγώνες 40 ,20 και 11 χλμ. Αν προσθέσουμε και την μεγάλη συμμετοχή – βοήθεια των τοπικών φορέων , επιχειρήσεων , καταστηματαρχών αλλά και εκατοντάδων απλών εθελοντών μετατρέπουν την διοργάνωση σε πρότυπο αγώνα !

Ursa Αγωνας 40 χλμ.

Όπως προ είπαμε η διοργάνωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την διεξαγωγή του αγώνα των 40 χλμ. και συνολικής υψομετρικής 2700 μέτρων. Στον αγώνα έλαβαν μέρος αρκετοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές ενώ συμμετείχαν και πρωταθλητές Ισπανίας, όπως ο γνωστός Jessed Hernandez και ο αθλητής της Inverse Team , Joaquin Duran Pradas. Συνολικά 400 περίπου δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα ,και ανάμεσά τους βρέθηκαν και 7 μέλη του Συλλόγου μας , οι οποίοι μάλιστα έκαναν και εξαιρετικές εμφανίσεις . Την κορυφαία εξ αυτών πέτυχε ο Αχιλλέας Χριστάνας καθώς τερμάτισε στην πολύ τιμητική 7η θέση σε χρόνο 4:27:22 .Με την επίδοση του αυτή επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές ορεινού τρεξίματος ! Πολλά μπράβο αξίζουν και στην Βάσω Ρούσσα που έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη γυναίκα του Συλλόγου μας που συμμετείχε και τερμάτισε σε ένα τόσο δύσκολο ορεινό αγώνα 40 χλμ.! Τερμάτισε σε χρόνο 7:47:44 .Δείτε τα αποτελέσματα και των επτά δρομέων μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς μας :

1 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΡΙΣΤΑΝΑΣ 4:27:19
2 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΚΙΖΛΗΣ 4:55:19
3 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ 5:49:40
4 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ 6:34:54
5 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΙΤΣΑΣ 6:45:34
6 ΒΑΣΩ ΡΟΥΣΣΑ 7:47:44
7 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΑΤΟΛΗΣ 8:18:07

Back to top button
Close
Close