Τρίκαλα

Το Δ.Σ της Αντικαρκινικής Εταιρείας Τρικάλων παρουσίασε τις νέες του φιλανθρωπικές δράσεις !

 

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Δ.Σ. του παραρτήματος Τρικάλων, έχουν να επιδείξουν σπουδαία και μακροχρόνια δράση τόσο στην ενημέρωση και την πρόληψη, όσο και στην παροχή σημαντικής βοήθειας στους νοσούντες.  Το νέο Δ.Σ συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου στα γραφεία της Αντικαρκινικής, παρουσία της προέδρου, χειρουργού κας Μαρίας Καναρά, της γραμματέoς κας Στ. Κωστοπούλου, της ταμίας Αθ.Μυλωνά, και των μελώ, Σίμου -Κρητικού Βιργινία, Ντούβλη Στέλλα, Βάγγου-Ντέλλα Δημ, Κοτρώνη -Μπαλοδήμου Γεωργία, Ρεπούση Μαρία, Παδγάτογλου Κυριακή. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο σχολικός σύμβουλος Δ.Καραθάνος .

Στις πρώτες δράσεις της Αντικαρκινικής περιλαμβάνεται ένα φιλανθρωπικό gala στις αρχές Ιουνίου, σε γνωστό καφέ-restaurant της πόλης των Τρικάλων,όπου θα συγκεντρωθούν χρήματα για την στήριξη και ψυχολογική παρακολούθηση καρκινοπαθών ασθενών από ψυχολόγο. Τα χρήματα αυτά θα προσφερθούν για την ανακούφιση πολλών ασθενών μέσω ενός voucher, δηλαδή ένα κουπόνι ατομικής συνεδρίας εντελώς δωρεάν. 

Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει και μια νέα δράση που θα αφορά τα σχολεία, με την υποστήριξη του σχολικού συμβούλου κου Δημήτρη Καραθάνου. Μετά από αίτημα των σχολικών μονάδων θα γίνεται ενημέρωση των παιδιών της 6ης δημοτικού, για την πρόληψη διάφορων μορφών καρκίνου, με διαδραστικό τρόπο. 

Από τις σημαντικότερες δράσεις της προηγούμενης χρονιάς ήταν η δημιουργία του προγράμματος <<φιλοξενία στην πόλη>>.Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακούφιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε θεραπεία (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες)και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Είναι ένα πρόγραμμα καινοτόμο που αναπτύσσεται συνεχώς και γι΄αυτό στην αρχή θα συνεργαζόμαστε με το παράρτημα της Λάρισας. Με τη συγκέντρωση των χρημάτων από τη δραστηριότητα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, παρέχεται η δυνατότητα διαμονής των ασθενών σε τρία ξενοδοχεία της Λάρισας για το διάστημα που κρίνουν απαραίτητο οι γιατροί.

Οι ασθενείς θα αξιολογούνται σύμφωνα με τα οικονομικά τους κριτήρια, θα προμηθεύονται ένα voucher προπληρωμένη διαμονή, το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία. Το voucher αυτό αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης, το οποίο ανέρχεται στα 30ευρώ.

Ο επόμενος στόχος της Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Τρικάλων είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές, με απώτερο στόχο την ανακουφιστική και παρηγορητική φροντίδα των ασθενών που έχουν ανάγκη, όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τις θεραπείες. Τα έξοδα θα καλύπτονται από το παράρτημα των Τρικάλων.

Back to top button
Close
Close