Τρίκαλα

Aσκηση ετοιμότητας στον Χ.Υ.Τ.Α. Τρικάλων της Π.Υ. Τρικάλων

Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων πραγματοποίησε την Παρασκευή  10  Μαΐου 2019 και ώρα 10 π.μ άσκηση ετοιμότητας στον Χ.Υ.Τ.Α. Τρικάλων.

            Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε  την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση και λόγω την κατεύθυνση Βόρειου ανέμου που πνέει στην περιοχή και τη συνέχεια της βλάστησης, η πυρκαγιά κατευθύνεται  προς  την  περίφραξη  στη  βόρεια  πλευρά  της  εγκατάστασης.  Στη  συνέχεια  λόγω  του  φαινομένου της κηλίδωσης (μεταφορά καιόμενου υλικού με τον άνεμο και έναρξη εστίας  πυρκαγιάς)  εκδηλώνεται  πυρκαγιά  εντός  της  κυψέλης  απορριμμάτων  μέσα  στην εγκατάσταση  του  ΧΥΤΑ.  Επίσης  μετά  από  κάποιο  χρονικό  διάστημα  εκδηλώνεται πυρκαγιά εντός του κτιριακού χώρου ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού του ΧΥΤΑ.

            Σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Π.Υ. Τρικάλων, ως προς τους χρόνους απόκρισης επέμβασης σε αντίστοιχο περιστατικό, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού πρόληψης και καταστολής, η ετοιμότητα της ομάδας πυρασφαλείας της Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε καθώς και η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων σε πιθανό συμβάν πυρκαγιάς με αντίστοιχες παραμέτρους και συνθήκες.

            Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης τους παρακάτω φορείς: Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε., Δασαρχείο Τρικάλων, Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ΕΛΑΣ, Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ν. Τρικάλων.

 

                                                                                                                  Ο       

                                                                                                          Διοικητής

                                                                                                 Αντώνιος Ν. Σπανός

                                                                                                          Πύραρχος

 

 

 

Back to top button
Close
Close