Επιστολή Οζερσάι στον Πομπέο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ, Κουντρέτ Οζερσάι έστειλε επιστολή στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

1207099
Επιστολή Οζερσάι στον Πομπέο

Η Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου έκανε πρόταση στις ΗΠΑ για συνεργασία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ, Κουντρέτ Οζερσάι έστειλε επιστολή στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σχετικά με την έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην επιστολή του Οζερσάι έγινε αναφορά στις απόψεις και εποικοδομητικές κριτικές στην ΤΔΒΚ με σκοπό να φέρουν τη χώρα μπροστά σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Οζερσάι στην επιστολή του ανέφερε τις σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νήσο κατά των Τούρκων επίσης τονίστηκε ότι είναι σημαντική έλλειψη που δεν πήρε μέρος στην έκθεση η άδικη και απάνθρωπη απομόνωση κατά των Τούρκων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι Τούρκοι στη Νήσο δέχθηκαν συνεχώς την απομόνωση που συμβάλλει μόνο στην κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών και παρεμποδίζει την επίλυση με βάση τις διαπραγματεύσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ εξέφρασε την ευχαρίστηση του και τόνισε ότι με προσπάθειες του υπουργείου πήραν μέρος στην έκθεση των ΗΠΑ τα εμπόδια που εφάρμοσε η ρωμαίικη διοίκηση σε τομείς του τουρισμού, τέχνης και αθλητισμού. 

Ο Οζερσάι υπογράμμισε ότι λόγω του απαράδεκτου status quo οι Τούρκοι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε διεθνή μέσα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ, Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα και συνεχίζουν τις εργασίες για να φέρουν την ΤΔΒΚ μπροστά σχετικά με το θέμα. Εξέφρασε και την ετοιμότητα τους για απευθείας συνεργασία με την ρωμαίικη διοίκηση και με άλλους διεθνείς παράγοντες.

Τέλος ο Οζερσάι εξέφρασε τη θέληση του για τις εκθέσεις που θα δημοσιευθούν στο μέλλον στις ΗΠΑ να έχουν περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία για να παρουσιαστεί με τον πιο σωστό τρόπο η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νήσο.



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ