Σε ταινία θα γυριστεί το δράμα του μικρού Aylan που ξεβράστηκε στο Μπόντρουμ

Όλα τα έσοδα της ταινία θα πάνε στις ανθρωπιστικές βοήθειας

1226812
Σε ταινία θα γυριστεί το δράμα του μικρού Aylan που ξεβράστηκε στο Μπόντρουμ

 

 

 

 

Το δράμα του τρίχρονου Aylan, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του όταν ναυάγησε το πλοίο που επέβαινε η οικογένεια του στην προσπάθεια να διαφύγει από τον εμφύλιο στη Συρία και να περάσει στην Ελλάδα και το άψυχο σώμα του είχε ξεβράσει στην ακτή στην επαρχία Μπόντρουμ της Μούγλα θα γυριστεί σε ταινία.

Το περιστατικό που σημειώθηκε το 2015 θα γυριστεί σε ταινία όπου θα παίξουν εκτός από τους Τούρκους ηθοποιούς και άλλοι σταρ του Χόλυγουντ.

Οι παραγωγοί της ταινίας τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες σε διάφορες περιοχές του Μπόντρουμ είναι ο George Edde και ο Bahattin Öztürk ενώ την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Ömer Sarıkaya.

Ο σκηνοθέτης Sarıkaya επισήμανε πως ο στόχος τους είναι η ταινία να δώσει ένα γερό μήνυμα σχετικά με τους πρόσφυγες και είπε:

«Όταν σημειώθηκε αυτό το περιστατικό έχασα τον ύπνο μου. Ήταν συνέχεια στον νου μου. Σκεφτόμουν μακάρι κάποιος να γυρίσει αυτό σε ταινία και να δώσει μήνυμα στον κόσμο. Αλλά μέχρι σήμερα δεν το έκανε κανείς. Ήταν δικιά μου τύχη».

Ο Sarıkaya ανέφερε πως το σενάριο έγραψε ο ίδιος και ενώ έγραφε συγκινήθηκε πάρα πολύ.

Τόνισε πως αυτό που ξέβρασε στην ακτή δεν ήταν μόνο ένα βρέφος αλλά η ντροπή του κόσμου και ανέφερε:

«Η σημαντικότερη ιδιότητα της ταινίας είναι το γεγονός ότι όλα τα έσοδα της πάνε στις ανθρώπινες βοήθειες. Κανένας από τους ηθοποιούς δεν παίρνει λεφτά. Όλοι δουλεύουν εθελοντικά σε αυτή την ταινία. Στην ταινία θα παίξει και ο παγκοσμίως διάσημος σταρ Steven Seagal».

Ο Sarıkaya ανέφερε πως η πρεμιέρα της ταινίας που πιστεύει πως θα διεκδικήσει τα Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στο Μπόντρουμ. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Ali Sabri Belaid, Goncagül Yeşil, Eymen Kaya, Ege Kaya, Hripsime Sargsan, Willma Elles, Mike Mitchell, Talat Atilla, Mustafa Ayhan, Aydan Çakır, Kadir Süleyman, Öztürk İrfan Yıldırımçakar και Atilla Yaşar.

Ο σκηνοθέτης επισήμανε πως σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα της ταινίας στις 20 Ιουλίου.

Ο Σκοτσέζος ηθοποιός, σταρ του Χόλυγουντ Mike Mitchell ο οποίος θα παίξει στην ταινία δήλωσε πως πιστεύει ότι η ταινία θα δώσει ένα γερό μήνυμα στον κόσμο στο θέμα των μεταναστών.

Ο Mitchell δήλωσε πολύ ευτυχισμένος που βρίσκεται στην Τουρκία και ανέφερε: «Αγαπώ πολύ την Τουρκία. Σε αυτή την ταινία θα υποδυθώ τον ρόλο του καπετάνιου. Οι άνθρωποι στην ταινία θα νομίσουν ότι είμαι κακός αλλά εγώ δεν είμαι κακός. Υποδύομαι ένα άτομο που προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους».

 


Λέξεις-κλειδιά: #Aylan

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ