Σαν Σήμερα 3 Ιανουαρίου

Σύντομες πληροφορίες για ιστορικά και σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα

1334355
Σαν Σήμερα 3 Ιανουαρίου

 

1521: Ο πνευματικός ηγέτης του καθολικού κόσμου Πάπας Λέων Ι’ (10) αφορίζει τον Μαρτίνο Λούθηρο ο οποίος αμφισβητώντας την εκκλησιαστική εξουσία στην Ευρώπη  αποτέλεσε αφορμή να ξεκινήσει η Μεταρρύθμιση.

1961: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα μετά την είσοδο των κομμουνιστικών δυνάμεων υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αβάνα. Την ίδια μέρα μετά από ένα χρόνο ο Πάπας Ιωάννης ΚΓ’ (23) αφορίζει τον Φιντέλ Κάστρο.

1990: Ο Πρόεδρος του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, ο οποίος είχε καταφύγει στην Πρεσβεία του Βατικανού στην Πόλη του Παναμά μετά την επέμβαση Αμερικανών στρατιωτών παραδίδεται στον Αμερικανικό Στρατό ύστερα από δέκα μέρες. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση στις ΗΠΑ. Μετά την έκτιση ποινής φυλάκισης και στη Γαλλία παραδόθηκε στον Παναμά. Ο Νοριέγκα πέθανε το 2017.

2004: Επιβατικό αεροπλάνο ιδιωτικής αιγυπτιακής εταιρείας που εκτελούσε πτήση  από το Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό το Παρίσι συντρίβεται στην Ερυθρά Θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 148 επιβαίνοντες.

 


Λέξεις-κλειδιά: #Σαν Σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ