Σύσκεψη εργασία τουρκικών και αμερικανικών αποστολών

Το θέμα της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας συζήτησαν οι αποστολές

934746
Σύσκεψη εργασία τουρκικών και αμερικανικών αποστολών


 

Οι αποστολές της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας στο θέμα της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις διπλωματικές πηγές, οι αποστολές οι οποίες αποτελούνται από τους αντιπροσώπους των σχετικών θεσμών της Τουρκίας και των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας στην Άνκαρα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές η παρεμπόδιση των πόρων χρηματοδότησης είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του αποτελεσματικού αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Στην σύσκεψη εργασίας, οι αποστολές αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα της ενίσχυσης του συστήματος καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και την ανάπτυξη της καταπολέμησης της χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων με πρώτα τη ΝΤΑΕΣ και την PKK.

Στη σύσκεψη συμπροέδρευσαν στην Αμερικανική αποστολή ο βοηθός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ Marshall Billingslea και επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άνκαρα, Φίλιπ Κόσνετ, ενώ την τουρκική αποστολή συμπροέδρευσαν ο βοηθός γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Καάν Εσένερ και ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Οικονομικών Εγκλημάτων (MASAK) Οσμάν Ντερελί.

 

 

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ