Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος θα στείλει φάρμακα στη Βενεζουέλα

Δήλωσε από το Μπουένος Άιρες ο επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ

1207027
Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος θα στείλει φάρμακα στη Βενεζουέλα

 

 

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ είπε πως θα πραγματοποιηθεί μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας ύψους 100 χιλιάδων δολαρίων στη Βενεζουέλα.

 

Ο Κινίκ ο οποίος βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες για την 21η Διαμερικανική Διάσκεψη, παρέστη στο ιφτάρ που παρέθεσε ο πρέσβης Σεφίκ Βουράλ Αλτάι στην πρεσβευτική κατοικία.

 

Στην δήλωση που έκανε εδώ, τόνισε ότι η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος εργάζεται στην περιοχή της Αμερικής:

 

«Ειδικά σε καιρούς φυσικών καταστροφών εργαζόμαστε σε όλες τις περιοχές. Εργαστήκαμε στην Αϊτή, στο Μεξικό, στην Γουατεμάλα μετά την έκρηξη ηφαιστείου. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα στο Σουρινάμ με αφορμή το Ραμαζάνι. Μοιράζουν φαγητό, παραθέτουν ιφτάρ για τα ορφανά».

 

Η ένταση στη Βενεζουέλα εμποδίζει την είσοδο ιατροφαρμακευτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, είπε ο Κινίκ, αναφέροντας τα εξής:

 

«Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιήσουμε μεταφορά φαρμάκων αξίας 100 χιλιάδων δολαρίων στη Βενεζουέλα μέσω Παναμά. Αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Κατά την εν εξελίξει διαδικασία και εφόσον ανοίξουν οι διάδρομοι ανθρωπιστικής βοήθειας, οι βοήθειες θα βρίσκονται εκεί».

 

Στην Κολομβία επίσης έχουν ανάγκη πολλοί άνθρωποι, σημείωσε ο Κινίκ:

 

«6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια. 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι από την Βενεζουέλα έχουν μεταβεί στην Κολομβία. Θέλουν να επωφεληθούν από την εμπειρία της Τουρκίας όσον αφορά τις θεομηνίες και τους πρόσφυγες. Θα συνεχίσουμε υπογράφοντας μια συμφωνία συνεργασίας με τις δύο χώρες».

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ