Ευγνώμων στην Τουρκία η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την υπόθεση Κασόγκι

Η ειδική εισηγήτρια της OHCHR για τις εξωδικαστικές και αιθαίρετες εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης στην εξιχνίαση της υπόθεσης

1221755
Ευγνώμων στην Τουρκία η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την υπόθεση Κασόγκι

 

 

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), ανακοίνωσε πως είναι «ευγνώμων στην Τουρκία» για την συνεργασία που έκανε για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η ειδική εισηγήτρια της OHCHR για τις εξωδικαστικές και αιθαίρετες εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με την έκθεση που ετοίμασε σχετικά με την δολοφονία του Κασόγκι.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως είναι «εξαιρετικά ευγνώμων στην τουρκική κυβέρνηση για την συνεργασία και την καλή πρόθεση που επέδειξε κατά σχετικά με την έρευνα της δολοφονίας».

Στην έκθεση 101 σελίδων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την OHCHR σημειώθηκε πως η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη από την σκόπιμη και προμελετημένη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Στην έκθεση τονίστηκε πως υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους περιλαμβανομένων και του διάδοχου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

«Η Σαουδική Αραβία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία λόγω της κατάχρησης των διπλωματικών προνομιών και την παραβίαση της απαγόρευσης χρήση δύναμης εκτός των δικών της εδαφών» σημειώθηκε στην έκθεση και απευθύνθηκε έκκληση στη Σαουδική Αραβία να ζητήσει συγνώμη και από τις ΗΠΑ όπου ζούσε ο Κασόγκι.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είχε δολοφονηθεί βάναυσα στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο Προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στη Ιστάνμπουλ.

 

 

 


Λέξεις-κλειδιά: #Κασόγκι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ