Καλίν: Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας είναι να είναι ευγνώμων στους Τούρκους στρατιώτες

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας δήλωσε πως οι Τούρκοι στρατιώτες έδωσαν πλήγμα στην τρομοκρατία και την αποσχιστική πολιτική στη Συρία

1293513
Καλίν: Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας είναι να είναι ευγνώμων στους Τούρκους στρατιώτες

 

 

 

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να είναι ευγνώμων στους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι έδωσαν πλήγμα στην τρομοκρατία και την αποσχιστική πολιτική στη Συρία.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανάρτησε στο λογαριασμό του στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης Twitter την συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle στις 21 Οκτωβρίου.

Στην ανάρτηση του ο Καλίν είπε:

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ευγνώμον στους στρατιώτες μας. Οι στρατιώτες μας προστατεύουν τους αμάχους στο Ιντλίμπ. Δίνουν πλήγματα στην τρομοκρατία και την αποσχιστική πολιτική στη Βόρεια Συρία. Διαδραματίζουν ρόλο κλειδί στην ασφάλεια της περιοχής».

Ο Καλίν αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους Αμερικανούς είπε πως η πρώτη φάση της συμφωνίας καλύπτει την διακοπή της στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ η δεύτερη φάση είναι ο τερματισμός της επιχείρησης μετά την απόσυρση των τρομοκρατών μελών της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK από την περιοχή.

Ο Καλίν επισήμανε πως η επιχείρηση έχει δυο στόχους και πρόσθεσε

«Ο πρώτος ήταν η εκκαθάριση της περιοχής από τους τρομοκράτες. Ενώ η δεύτερη η διασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων στις οικίες τους. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, στις πόλεις και τις κωμοπόλεις».  

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας απάντησε και στην στάση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σχετικά με την επιχείρηση λέγοντας:

«Η παρουσία των στρατιωτών μας στην περιοχή, αποτελεί μια ασφάλεια, μια εγγύηση πρώτον από την άποψη της συνέχειας της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, ενώ δεύτερον από την άποψη της προστασίας των Σύριων προσφύγων και των εκτοπισμένων ανθρώπων. Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας πρέπει να είναι ευγνώμονες που οι στρατιώτες μας κάνουν αυτό το πολύ επικίνδυνο αλλά πολύ σημαντικό καθήκον».

 


Λέξεις-κλειδιά: #Ιμπραχίμ Καλίν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ