"Ένας Περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας" - Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-"Ένας Περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας" Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου διοργανώνουν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διήμερο εκδηλώσεων για την απόδοση του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου στο κοινό, με αφορμή την βράβευση του έργου αποκατάστασης-ανάδειξης του με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2017.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου: - στις 10.00 π.μ ,με αφετηρία τον χώρο προ της κύριας εισόδου του Παλατιού, θα ξεκινήσει ξενάγηση στα αποκατεστημένα μνημεία της μεσαιωνικής πόλης από τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων - στις 6.00μ.μ στον Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Περιβάλλον και Πολιτισμός - Πνοές Ανέμων» στα πλαίσια της οποίας θα εγκαινιασθεί φωτογραφική έκθεση με τίτλο :"Όσα κινεί ο άνεμος. Ανεμόμυλοι και Ανεμαντλίες της Δωδεκανήσου" στην αποκατεστημένη υπόγεια "στοά της πυροβολαρχίας" και θα προβληθεί το βίντεο " Τα φτερά της Πάτμου". Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Παλάτι του μεγάλου μαγίστρου.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου θα γίνει η τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης -ανάδειξης του από την EU/Europa Nostra, που θα περιλάβει: - στις 12.00 μ.μ περιήγηση στους αποκατεστημένους χώρους του "προμαχώνα της καλής θέας" με τους μελετητές και επιβλέποντες του έργου . -στις 13.00μ.μ σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Europa Nostra , του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Επιστημονικής Επιτροπής Μνημείων Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου / αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας της Europa Nostra / και παρουσίαση των ενημερωτικών βίντεο , των πολυμεσικών προγραμμάτων εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένα μνημεία και της έκδοσης "Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου . Έργα Αποκατάστασης 2011-2016"

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...