Δ. Γάκης: «Ο αγώνας του Ροδιακού λαού δικαιώνεται! Η «Ροδιακή Έπαυλη» αποδίδεται στην πόλη και στους κατοίκους της Ρόδου!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. Γάκης: «Ο αγώνας του Ροδιακού λαού δικαιώνεται! Η «Ροδιακή Έπαυλη» αποδίδεται στην πόλη και στους κατοίκους της Ρόδου!» Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την παραχώρηση του κτηριακού συγκροτήματος της «Ροδιακής Έπαυλης» στο Δήμο Ρόδου, όπως προβλέπει σχετική ρύθμιση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα 26.05.17 στη Βουλή: «Με τη σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διαφάνεια και αποφασιστικότητα αποδίδει στη «Ροδιακή Έπαυλη» τη σημασία και το ρόλο που της αντιστοιχεί. Αποδίδει ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα του νησιού μας στους πολίτες, στο Ροδιακό λαό στον οποίο και ανήκει. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους τους πολίτες της Ρόδου. Από την πρώτη στιγμή η «Ροδιακή Έπαυλη» έγινε υπόθεση όλων μας. Μια ενιαία – χωρίς διακρίσεις – προσπάθεια, κατοίκων, φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άμεση λύση του προβλήματος. Δεν θα ξεχάσω τις «ομηρικές» μάχες σε κάθε θεσμικό επίπεδο που ξεκινήσαμε να δίνουμε με τους τέως Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και Δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, «μάχες» και συνεχίστηκαν μαζί με τους σημερινούς τοπικο-αυτοδιοικητικούς επικεφαλής, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, μέχρι τη σημερινή θετική ολοκλήρωσή τους. Κοινές πρωτοβουλίες, στην προσπάθειά μας να σπάσουμε τη γραφειοκρατία και να πείσουμε τους αρμόδιους της ΕΤΑΔ να αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», τη ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ - ΣΤΟ ΡΟΔΙΑΚΟ ΛΑΟ. Με σύμμαχο τους κατοίκους της πόλης μας και με την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης, το πετύχαμε! Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που οι κινητοποιήσεις των φορέων και των πολιτών της Ρόδου, η ξεκάθαρη λαϊκή απαίτηση αλλά και οι πρωτοβουλίες που πήραμε όλοι οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές σε θεσμικό επίπεδο (η πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση που υπόγραψα για το θέμα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το 2013), απέδωσαν καρπούς. Η θετική αυτή κατάληξη, ενδυναμώνει την προσπάθεια μας για την υλοποίηση έργων που θα διασφαλίζουν την πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή στα νησιά μας. Διότι αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα της απόφασης για την Ροδιακή Έπαυλη: Είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να αντέξουμε στις προκλήσεις όλοι μαζί και να πετύχουμε, ενωμένοι. Και η πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας: Η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για την αποκατάσταση, αξιοποίηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου της «Ροδιακής Έπαυλης» και η όσο το δυνατόν συντομότερα ένταξή της στα δρώμενα και στη ζωή της πόλης μας. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να αποδοθούν για χρήση και αξιοποίηση στους Δήμους και άλλα ιστορικά κτήρια στη Δωδεκάνησο, που σήμερα βρίσκονται «δέσμια» στα δίχτυα της γραφειοκρατίας.» Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -.- Σχετ.:

Το link του ν/σχ στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=fb5182ad-444f-4616-b06f-a77f00f7060e

***

Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις.

άρθρο 25 Παραχώρηση δημοσίων κτημάτων στο Δήμο Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...