"Ενός λεπτού σιγή" - Της Πίτσας Χατζή

Οταν ο θάνατος στην άσφαλτο καταντά να μην είναι πια είδηση ,αλλά σημείο αναφοράς της καθημερινής μας ζωής ! Οταν Είδηση είναι η..... τήρηση" ενος λεπτού σιγής" απο τους βουλευτές στα έδρανα της βουλής... .......... ............. Είδηση η κατάρα ? < Ακόμα 4 νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Μαρτίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κι ενας ακόμα 17χρονος χαροπαλεύει και δίνει τη μεγάλη μάχη του να κρατηθεί στη ζωή .....>

" Ενός λεπτού σιγή "........

....και το χειρότερο είναι οτι ο κύκλος του αίματος είναι ακόμα ανοιχτός..δεν εχει σταματημό ούτε τέλος ! Αύριο δυστυχώς κάποιοι άλλοι θα' χουν σειρά ...φταίνε δεν φταίνε ,ετσι λένε τα νούμερα και οι στατιστικές ! Μπορεί ν' ακούγεται ψυχρό και μακάβριο αλλά είναι θλιβερά αληθινό!

"Ενος λεπτού σιγή" ...άραγε φτάνει να ξορκίσει τον κακό μας εαυτό?

Φτάνει να ξορκίσει....... Την επιπολαιότητα μας .... Την έλλειψη κράνους η ζώνης ασφαλείας ? Την ανύπαρκτη οδική συμπεριφορά μας ? Την εγκληματική αδιαφορία ,για τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας? Τους προχειροφτιαγμένους εως ακατάλληλους δρόμους μας ? Τον κακό φωτισμό στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου πανελλαδικά? Την κακή εως και ανύπαρκτη σηματοδότηση?

Φτάνει να ξορκίσει ...... Την έλλειψη θεσμοθέτησης απο τη Βουλή , για ένταξη στα σχολεία ειδικού μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής ? Τις βαρειές ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα για οσους προκαλούν δυστυχήματα ,με αναπηρία η θάνατο σε άλλους και βρίσκονται υπο την επήρεια αλκοόλ ... η παραβίασης φαναριών ... η υπερβολικής ταχύτητας ...η οδήγησης χωρίς δίπλωμα ικανότητας ...η τόσα ακόμα ..διαζευκτικά που υπάρχουν ? Φτάνει να ξορκίσει την ανικανότητα και ανυπαρξία του Κράτους να προστατεύσει τους πολίτες του?

"Ενος λεπτού Σιγή "..............Ατέλειωτες ωρες...και ....χρόνια Υποκρισίας !!!!!!

Ετσι μεταφράζω εγω τουλάχιστον αυτό το.. "Ενός λεπτού σιγή" . "Ενός λεπτού σιγή "που με πονάει και με τρομάζει το ίδιο με τον θάνατο της ασφάλτου που βλέπω ... ακούω ...και μυρίζω καθημερινά γύρω μου ! Γιατί μου ενισχύει το φόβο οτι μόνο αυτό τελικά θα ...θεσμοθετηθεί απο την Βουλή ..ως ξόρκι για το άδικα χυμένο αίμα τόσων ανθρώπων καθημερινά στην άσφαλτο... ........ ..."Ενός λεπτού σιγή "..............

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...