Καμμένος: Το αεροδρόμιο της Καρπάθου εναλλακτικό του Κανάβεραλ

Τις λεπτομέρειες για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ 1. -Ο Πάνος Καμμένος εξήρε τις σχέσεις με την Αμερική, χαρακτηρίζοντάς την στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, ενώ απέρριψε τα περί υποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, καθώς «Είμαστε στο ΝΑΤΟ»

«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου», σημείωσε ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει νέα βάση, υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στη νατοϊκή συμφωνία».

Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν νατοϊκές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. «Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας.

Στον Βόλο. στα ελικόπτερα συνεκπαιδευόμαστε. «Η δύναμη ελικοπτέρων που ζήτησα η οποία φεύγει από την Τουρκία και έρχεται στην Ελλάδα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής. Θα προτιμούσατε η συντήρηση των συμμαχικών να γίνεται στην Τουρκία;». Εξάλλου, «το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στο Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές συμμαχικών δυνάμεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από την Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων;», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός και συμπλήρωσε ότι στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα.

«Ζητήθηκε η Κάρπαθος να λειτουργήσει σαν εναλλακτικό αεροδρόμιο αντί του Κανάβεραλ. Ο κύκλος της Καρπάθου τέμνεται με το Καστελλόριζο» αποκάλυψε.

Ο κ. Καμμένος εξήγησε παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία υποτέλεια της Ελλάδας όπως γράφεται.

«Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να είναι το κέντρο που θα γίνεται ο διάλογος στη Μεσόγειο», κατέληξε

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/386369/kammenos-to-aerodromio-tis-karpathou-enallaktiko-tou-kanaveral/#ixzz5TzhLo2a6 Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...