Καταγγελία για την μη τήρηση των ΣΣΕ σε εργαζόμενους του δήμου Ρόδου

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καταγγέλλει το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής, γιατί δεν εφαρμόζουν το μειωμένο ωράριο εργασίας που δικαιούνται, τόσο οι μόνιμες καθαρίστριες βάσει της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει από τις 29 Αυγούστου του περασμένου έτους (ΦΕΚ Β΄ 2945/2017), όσο και οι αορίστου και ορισμένου χρόνου καθαρίστριες βάσει της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει υπογραφεί και ισχύει ήδη από τις 3 Αυγούστου 2018. -Το ΔΣ του Συλλόγου με έγγραφό του στις 11/9/2018 προς τον Γενικό και τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων ζήτησε την εφαρμογή της ΣΣΕ. Όμως μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν την εφαρμόζουν αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν και σκοπό να το κάνουν, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες (εγκυκλίους - που δεν υπάρχουν, διευκρινιστικές - που περιμένουμε και δεν έρχονται). Μάλιστα, ακόμα και μετά την συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Επιθεώρηση εργασίας για το ζήτημα αυτό και την προφορική παρακίνηση του Επιθεωρητή προς τον Γενικό για την εφαρμογή της ΣΣΕ, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα έκτακτο ΔΣ με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων εργαζομένων, ώστε να οργανωθεί κινητοποίηση και παράσταση στη δημοτική αρχή, αλλά …φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Οι απειλές και ο εκφοβισμός που δέχονται οι συνάδελφοι, περικοπή μισθού και άλλες συνέπειες, δεν πρέπει να περάσουν.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους που δικαιούνται το μειωμένο ωράριο να το εφαρμόσουν. Να μην υποχωρήσουν από τα δικαιώματά τους, να συσπειρωθούν σε αγώνες πιο δυναμικούς και πιο αποφασιστικούς για να κερδίσουν ό,τι έχασαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτά που οι σύγχρονες ανάγκες τους απαιτούν.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...