Πλούσιο το πρόγραμμα του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου για το τρέχον έτος

δελτίο τύπου-Πλούσιο το πρόγραμμα του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου για το τρέχον έτος -Μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο: «Ρώτα τον γιατρό» ξεκίνησε με την αρωγή της κας. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής από το ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου. Κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα στο πλαίσιο της δράσης ένας ιατρός θα δίνει ομιλία για θέματα υγείας που ενδιαφέρουν τα μέλη του ΚΑΠΗ και θα απαντά σε ερωτήματά τους. Πρώτος προσκεκλημένος ήταν ο κ. Λιβέρεζας Αναστάσιος, νευρολόγος, ο οποίος την Τετάρτη 18 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ του Αγ.Ιωάννη αναφέρθηκε στις διαταραχές μνήμης με εκτενή ανάλυση στην έννοια της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Στις διαλέξεις μπορεί να συμμετέχουν πέρα από τα μέλη του ΚΑΠΗ και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις επόμενες διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συμμετέχουν ο κ. Μιχάλης Τηλιακός, χειρούργος ορθοπεδικός και ο κ. Γεώργιος Συμεωνίδης, ωτορινολαρυγγολόγος.

Εκδηλώσεις ΚΑΠΗ μέχρι τέλος του χρόνου Πλούσιο είναι το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από τα στελέχη του ΚΑΠΗ με τη συνδρομή της Ομάδας Εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ και την υποστήριξη της κας. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, μέχρι τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, τέλος Απριλίου θα υλοποιηθεί μονοήμερη εκδρομή στο χωριό Μονόλιθο με ξενάγηση και γλέντι σε τοπική ταβέρνα. Το Μάιο, έχει σχεδιαστεί επίσκεψη στην έκθεση Χρωματική Παρένθεση του Συλλόγου Εικαστικών Ρόδου στο Νεστορίδειο, ενώ τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος θα βρει τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Κάλυμνο για προσκύνημα και ξενάγηση στο νησί. Το Ιούνιο θα γιορτάσουν την ολοκλήρωση των μαθημάτων, των ομάδων και των εργαστηρίων με ένα παραδοσιακό γλέντι στο προαύλειο χώρο του ΚΑΠΗ του Αγ. Ιωάννη και τον Ιούλιο η ομάδα χορού θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας στο Παραδείσι. Ο νέος κύκλος των παρακολουθήσεων θα ξεκινήσει δυναμικά, αφού έχει σχεδιαστεί για το Σεπτέμβριο πενθήμερη εκδρομή στην Μύκονο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (Δευτέρα 1η Οκτωβρίου) θα εορταστεί με ένα διαφορετικό τρόπο αυτή τη χρονιά. Μια έκπληξη θα περιμένει τους συμπολίτες μας, αφού η ζεστή εκδήλωση που θα προσφερθεί στο κοινό θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία όλων των δομών υποστήριξης της τρίτης ηλικίας του Δήμου Ρόδου (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ). Τον Οκτώβριο τα μέλη του ΚΑΠΗ θα πάνε στο καθιερωμένο προσκύνημα στην Ιερά μονή του Πανορμίτη στη Σύμη. Το Νοέμβριο θα βρεθούν κοντά στις φυσικές ομορφιές της Πηγής Φασούλι, όπου μετά την ξενάγηση θα υπάρχει πλούσιο γλέντι με μουσική σε ταβέρνα. Ο χρόνος θα κλείσει με μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο κάστρο της Κρητηνίας και στον Έμπωνα, ενώ «Οι γιαγιάδες και παππούδες εν δράσει» θα αναλάβουν να ετοιμάσουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες ψάλλοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε παιδικούς δημοτικούς σταθμούς και σχολεία του νησιού. Θα αποχαιρετήσουν το χρόνο ανταλλάσοντας ευχές και γλέντι σε κοσμικό εστιατόριο της πόλης μας.

Όποιοι επιθυμούν να εγγραφτούν στο ΚΑΠΗ μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 22410-35979 πρωινές ώρες. Η εγγραφή είναι 3 ευρώ το εξάμηνο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...