Σύλληψη 40χρονου για κατοχή-απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για κατοχή-απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών στη Ρόδο -Εξιχνιάστηκαν (4) διαρρήξεις

Κατασχέθηκαν πάνω από -400- γραμμάρια κάνναβης, μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία, κυνηγετικά όπλα, φορητοί υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

Συνελήφθη χθες (23.02.2017) στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 40χρονος κατηγορούμενος για κατοχή-απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα μαχαίρια, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14.6 γραμμαρίων, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ηλεκτρονικές συσκευές προερχόμενες από κλοπές.

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 40χρονος κατείχε στο σπίτι του και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές, ενώ παράλληλα είχε αποκρύψει επιμελώς σε θαμνώδη σημείο στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου ένα κυνηγετικό (καραμπίνα) και ένα αεροβόλο τυφέκιο με προσαρμοσμένη σε αυτό διόπτρα.

Επιπρόσθετα, στον ίδιο χώρο «καβάτζα» οι αστυνομικοί εντόπισαν μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 413 γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι ο δράστης έχοντας ως πρόθεση την επανειλημμένη τέλεση κλοπών εντόπιζε κατοικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και αφού τις παραβίαζε αφαιρούσε ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κυνηγετικά όπλα.

Αναλυτικότερα εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:

• Την 19/20.02.2017 στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε εξοχική κατοικία και αφαίρεσε μεταξύ άλλων, τα δυο ανευρεθέντα κυνηγετικά όπλα, 50 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και διάφορα εργαλεία • Την 20.02.2017 απογευματινές ώρες στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε κέντρο εκδηλώσεων και αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και φωτογραφική μηχανή • Την 21/22.02.2017 νυχτερινές στην περιοχή Αφάντου, παραβίασε λογιστικό γραφείο και αφαίρεσε μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά αντικείμενα και είδη γραφικής ύλης • Την 23.02.2016 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου παραβίασε φαρμακείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Οι ναρκωτικές ουσίες, τα όπλα και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα που κατείχε, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...