Χριστιάννα Πάπιτση - Νότιο Αιγαίο: Εδώ πολιτισμός είναι οι άνθρωποι

Πολιτικό Μήνυμα

Νότιο Αιγαίο: Εδώ πολιτισμός είναι οι άνθρωποι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη Σύρο, όπου ζω μέχρι σήμερα, είμαι 38 ετών και είμαι παντρεμένη με τον Ιωσήφ Σαργολόγο. Ξεκινάω την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με αντικείμενο τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες, ενώ έχω ήδη δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ) έχοντας αρχικά σπουδάσει Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ). Επίσης, έχω τίτλους Παιδαγωγικής Επάρκειας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ενώ έχω συμμετέχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων με αντικείμενα -μεταξύ άλλων- τη θέση της γυναίκας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την ισότητα των δύο φύλων, την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας, τη νεανική γυναικεία και ευρύτερη επιχειρηματικότητα, την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ενεργό μέλος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου από το 2010 της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος την περίοδο 2016-2017.

Έλαβα μέρος για πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές το 2014 όπου εκλέχθηκα Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Σύρου. Από το 2014 έως το 2018, ήμουν Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑι. Την περίοδο 2017–2018, διετέλεσα Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στο Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο, όπου εγκαινίασα το Cyclades Culture αναλαμβάνοντας το ρόλο της διαμόρφωσης του πολιτιστικού προφίλ των Κυκλάδων, συνεργαζόμενη με όλους τους τοπικούς και πολλούς πολιτιστικούς φορείς. Για μένα οι άνθρωποι στο Νότιο Αιγαίο συνθέτουν τη δυναμική για να οδηγήσουμε στην κορυφή τα νησιά μας.

Η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε το 2004 κάνοντας την πρακτική μου άσκηση σε αρκετά τμήματα της Δ.Ο.Υ Σύρου. Έχω εργαστεί σε εταιρία στατιστικών ερευνών ως ερευνήτρια, στην Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου ως γραμματέας, σε εταιρία συμβούλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για ΟΤΑ και επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας την ενημέρωση κοινού και την υλοποίηση προγραμμάτων, αλλά και στην οικογενειακή επιχείρηση τουριστικού καταλύματος και εστιατορίου ως υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών. Επίσης, εργάστηκα ως  Ειδική Συνεργάτης στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και στον Δήμο Φολεγάνδρου σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, υπηρετώ ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής σε Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές Δια Βίου Μάθησης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...