2η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ -Το Μουσικό Καλοκαίρι με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο συνεχίζεται με την δεύτερη συναυλία με σπουδαίους Μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Κυριακή 23 Ιουλίου Ώρα έναρξης 21:30 Στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου (είσοδος από την πύλη Ντ’ Αμπουάζ)

1ο μέρος: Zohar Fresco trio: Zohar Fresco (κρουστά), Mark Mushayev (τύμπανα), Χρήστος Μπάρμπας (νέυ)

O Zohar Fresco θεωρείται σήμερα ο σπουδαιότερος δεξιοτέχνης του μπεντίρ στον κόσμο. Γεννημένος στο Ισραήλ με Τουρκικές ρίζες, ο Zohar Fresco ξεκίνησε να παίζει κρουστά σε πολύ νεαρή ηλικία. Γοητευμένος από τα μουσικά όργανα της Ανατολής άρχισε να μελετά δίπλα σε μεγαλύτερους μουσικούς που είχαν μεταναστεύσει στο Ισραήλ από Αραβικές χώρες. Το βαθύ ενδιαφέρον του για διάφορα μουσικά ύφη τον οδήγησαν σε πολλές συνεργασίες με καλλιτέχνες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα είναι ένας περιζήτητος μουσικός που δίνει συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνεργασία με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου. Μαζί με τον Mark Mushayev, έναν επίσης εξαιρετικό κρουστό από το Ισραήλ και το Χρήστο Μπάρμπα , δεξιοτέχνη του νέυ και ιδρυτή του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Καταλονία της Ισπανίας (www.labyrinthcatalunya.com), ο Zohar Fresco θα μας μεταφέρει στον κόσμο του μέσα από τις ιδιαίτερες μελωδίες του και τους συναρπαστικούς και πολύπλοκους ρυθμούς του.

2ο μέρος: Trio Lopez-Petrakis -Chemirani: Efren Lopez (hurdy gurdy, άταστη κιθάρα, λαούτο, ραμπάμπ), Στέλιος Πετράκης (λύρα) & Bijan Chemirani (ζαρμπ, μπεντίρ, νταφ)

Το Trio Lopez- Petrakis-Chemirani αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο συναρπαστικά και καινοτόμα μουσικά σχήματα που έχουν εμφανιστεί διεθνώς στο είδος αυτό τα τελευταία χρόνια. Ο Efrén López από τη Βαλένθια της Ισπανίας, ο Στέλιος Πετράκης από τη Σητεία της Κρήτης, και ο Bijan Chemirani με καταγωγή από το Ιράν και τη Γαλλία, είναι τρείς μουσικοί που αν και προέρχονται από πολύ διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, δημιουργούν μαζί κάτι πολύ ιδιαίτερο. Και οι τρεις συμμετέχουν συνθετικά στο ρεπερτόριο, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να διακρίνει καθαρά τις μουσικές επιρροές τόσο της καταγωγής τους, όσο και άλλων παραδόσεων στις οποίες έχουν εντρυφήσει. Το πρόγραμμα αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις με τη χρήση πολλών και διαφορετικών μουσικών οργάνων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...