Μαναβή, Τσοπούλου στην ΕΡΤ3: «Θα παλέψουμε για το Τόκιο»

BEACH VOLLEYBALL ,

Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2018, Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Η Ώρα Των Σπορ» της ΕΡΤ3 με παρουσιαστή τον Πάνο Μπλέτσο. Μαζί τους στο πάνελ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δήμητρα Χαριτίδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους: 

Για την ανοδική πορεία πέρσι και αν θα καταφέρουν το ίδιο φέτος στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης:

Κωνσταντίνα Τσοπούλου: «Πέρσι ξεκινήσαμε με την Δήμητρα αυτή την προσπάθεια και κάναμε πολύ ανοδικά βήματα, συνεχίζοντας και φέτος. Ήταν σημαντικό το ασημένιο μετάλλιο που πήραμε στην Καμπότζη και συνεχίσαμε αμέσως μετά στην Μαλαισία με χάλκινο μετάλλιο. Γενικά δουλεύουμε πάρα πολύ με το προπονητικό τιμ που μας στηρίζει, γιατί όλος αυτός ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Βέβαια, είναι και πολύ όμορφος, γιατί αυτές οι στιγμές που ζούμε είναι μοναδικές και πιστεύω κάθε αθλητής θα ήθελε να τις ζήσει».

Για τον αν θα πετύχουν να κερδίσουν ξανά το φετινό Masters στην Αριστοτέλους:

Δήμητρα Μαναβή: «Θα θέλαμε πολύ να το ξανά κάνουμε και θα το προσπαθήσουμε. Βέβαια, κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό και είναι δύσκολο, ενώ έχεις φτάσει σε ένα σημείο να ξεκινάς τέρμα κάτω για να ξανά φτάσεις εκεί πέρα. Παρόλα αυτά, έχουμε κάνει μια αρκετά καλή προετοιμασία, μαζεύοντας αρκετές εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το πως ήταν η εμπειρία να κατακτούν το τουρνουά στην Αριστοτέλους:

Δήμητρα Μαναβή: «Είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα όταν παίζεις σε τόσο κεντρικό γήπεδο με τόσο πολύ κόσμο και για αυτό φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να το χάναμε».

Κωνσταντίνα Τσοπούλου: «Συνήθως όταν παίζουμε στο εξωτερικό είναι σε κεντρικά σημεία, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήμασταν στην δική μας πατρίδα με τον κόσμο να μας στηρίζει και να έχει γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες. Μάλιστα, πολύς κόσμος σταματάει από περιέργεια και μόνο για να δει».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020:

Δήμητρα Μαναβή: «Είναι αρκετά δύσκολος ο δρόμος για το Τόκιο, αλλά θα παλέψουμε και από τους δύο δρόμους που έχουμε, είτε από το Continental που είναι η πρόκριση μιας Ευρωπαϊκής, είτε από την παγκόσμια κατάταξη. Η πρώτη φάση είναι στην Αθηνά στο Σχοινιά σε δύο εβδομάδες από τώρα».

Κωνσταντίνα Τσοπούλου: «Δεν είμαστε για τα εύκολα και κυνηγάμε την βαθμολογία. Παρόλα αυτά, ενώ βλέπουμε ότι το επίπεδο είναι υψηλό, βρισκόμαστε σε τροχιά πρόκρισης, όμως,  σημασία για εμάς έχει ο δρόμος και η διαδρομή. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα-βήμα, διότι ο κάθε στόχος είναι διαφορετικός».

Για το δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά Masters στην Θεσσαλονίκη:

Δήμητρα Χαριτίδου: «Η προσπάθεια της νέας διοίκησης είναι να φέρει γενικά το βόλεϊ σε μια πορεία που είχε παλιά, γιατί ιστορία του είναι μεγάλη. Μάλιστα, το μπιτς βόλεϊ είχε μια αρκετά ανοδική πορεία το 2010-12, μετά είχαμε μια πτώση και τώρα από πέρσι το ξαναφέραμε στην πλατεία. Η ΕΡΤ3 ήταν δίπλα μας και έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια να προβάλει ζωντανά τον τελικό του μπιτς βόλεϊ. Ο θεσμός αυτός πρέπει να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη. Η είσοδος για τον κόσμο είναι ελεύθερη, διότι, θέλουμε ο κόσμος να μπαίνει να το απολαμβάνει και να έρχεται πιο κοντά με το άθλημα. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε άτομα, που να μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό, τα άλλα δύο άτομα είναι η Πένυ Καραγκούνη με την Βίκυ Αρβανίτη. Στόχος μας είναι το Τόκιο του 2020!»

Σχετικά Άρθρα