Γιώργος Καραμπέτσος: «Όσο πιο μακριά γίνεται στο Ευρωπαϊκό» (video)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, μετά τις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μίλησε για το μέλλον του αθλήματος και ευχαρίστησε την Πολιτεία για την έμπρακτη στήριξή της. Αναλυτικά...

«Από την στιγμή που είναι πλέον δεδομένο ότι προκριθήκαμε ως πρώτοι στο Ευρωπαϊκό σε άνδρες και γυναίκες, ο δεύτερος στόχος είναι τώρα να συνεχίσουμε στους ομίλους και να προκριθούμε στη πόλη που θα γίνει η τελική φάση του Euro. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... Θέλουμε να συμμετέχουμε τουλάχιστον στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες από εδώ και στο εξής και γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια στις αναπτυξιακές ηλικίες. Διοργανώνουμε ομίλους, διοργανώσεις και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολύ καλές Εθνικές. Θα βγαίνουν πολλοί αθλητές σε αγόρια και κορίτσια και ειδικότερα στα αγόρια που ακούγαμε τόσο καιρό ότι δεν υπάρχουν. Αποδείχθηκε ότι έχουμε αρκετά, αρκεί να τα ψάξεις. Αν δεν πας για χόρτα, τότε αυτά δεν θα έρθουν στο σπίτι σου».



Τι του άρεσε περισσότερο από τις Εθνικές ομάδες: «Περισσότερο από τις διοργανώσεις, τις επιτυχίες και τον κόσμο, αυτό που χάρηκα περισσότερο είναι ότι το ευχαριστήθηκαν οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι αθλητές και οι αθλήτριες. Αυτή είναι η επιτυχία και αυτό θα κάνει το ελληνικό βόλεϊ να είναι καλύτερο, γιατί έχουν συνειδητοποιήσει όλοι τι είναι Εθνική ομάδα. Μπορεί να το λέω εγώ, αλλά οι εικόνες που είχε ο κόσμος από το γήπεδο και από την τηλεόραση, νομίζω το φανερώνει».

Για τη στήριξη της Πολιτείας: «Ξαναλέω, πως, χωρίς να υπάρχουν σχέσεις κομματικού χαρακτήρα, ο Υφυπουργός κ. Βασιλειάδης και η Περιφερειάρχης κ. Δούρου που φιλοξενούν την Ομοσπονδία μας στην Αττική, είναι πολύ κοντά μας και συμβάλουν στην επιτυχία του αθλήματός μας».

Για τον κόσμο που γέμισε τα γήπεδα σε Ρέντη και Μαρκόπουλο: «Ήταν κρυφή ελπίδα. Τελικά ήρθε πάρα πολύς κόσμος στο Ρέντη και στο Μαρκόπουλο φθάσαμε στον βαθμό να μην χωράει όλος ο κόσμος στο γήπεδο».





Σχετικά Άρθρα