Γεωργακόπουλος, Κόλα: Η προτροπή του γιου του και ο θαυμασμός του Αντιόλ για τον Νεκτάριο

Magazine ,

Είναι από τις ομάδες που δεν μπορείς παρά να τις θαυμάσεις για το πάθος και την... τρέλα που βγάζουν στο γήπεδο, αλλά και για την σχέση που έχουν μεταξύ τους. Ο λόγος για τον 41χρόνο Νεκτάριο Γεωργακόπουλο από το Αίγιο που εδώ και 12 χρόνια έχει γίνει... ερωτικός μετανάστης στην Κρήτη και τον 19χρονο Αντιόλ Κόλα με καταγωγή από την Αλβανία αλλά γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο.

Ο μεν Γεωργακόπουλος ως πιο έμπειρος είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας, με τον δε Κόλα να είναι ο... τρελός της παρέας εντός και εκτός γηπέδου, με τον συνδυασμό αυτόν να τους έχει αποφέρει ήδη δύο χρυσά μετάλλια στο φετινό σιρκουί (στο Ios OPEN και στο South BV OPEN).

«Κατέβηκα στο πανελλήνιο λόγω του γιου μου»



«Υποστηρίζω με χίλια τον Αντιόλ γιατί ξέρει πολύ... μπάλα. Μου αρέσει πολύ που τρελαίνεται στο γήπεδο. Ο αθλητισμός θέλει και την τρέλα του και από αυτή έχει και με το παραπάνω» λέει με ειλικρίνεια στο volleyball.gr ο Νεκτάριος Γεωργακόπουλος και συνεχίζει:

«Αυτό που του έχω πει είναι ότι πρέπει να βρει νέο δίδυμο γιατί εγώ μεγάλωσα. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα που παίζουν πολύ καλό μπιτς βόλεϊ. Είναι ευθύνη όλων μας, ο καθένας από το μετερίζι του να προωθήσουμε τα νέα παιδιά, αλλιώς το άθλημα δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Ο Νεκτάριος Γεωργακόπουλος, αεροπόρος στο επάγγελμα ζει πλέον μαζί με την οικογένειά του στα Χανιά. Το 2003 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και παρά την αποχή του από τις διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, με προτροπή του γιου του, Χρήστο επέστρεψε δυναμικά στην άμμο.

«Τον Μάιο πήγα και έπαιξα σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά στο Ρέθυμνο με τον Μηνά Καμάρη και κάναμε τέσσερις ήττες. Το ίδιο βράδυ που γύρισα σπίτι πήγα με τον γιο μου να φάμε ένα παγωτό. Εκεί που καθόμασταν στο παγκάκι, τον ρωτάω αν είναι να κατέβω στο πανελλήνιο. Μου απάντησε ναι γιατί είμαι πολύ καλός και μπορώ να παίξω ακόμα. Όταν του είπα ότι θα αναγκάζομαι να λείπω τα σαββατοκύριακα, μου είπε ότι αν και θα του λείπω να πάω να παίξω. Έτσι πήρα απόφαση να παίξω μαζί με τον Αντιόλ, ο οποίος μου είχε ήδη προτείνει να αγωνιστούμε παρέα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και την γυναίκα μου που με υποστηρίζει να κάνω αυτό που αγαπάω».

Πως κρατιέται όμως σε καλή φυσική κατάσταση; Η απάντηση του 41χρονου αθλητή απρόσμενη. «Κάνω τρεις ώρες την ημέρα προπόνηση μπιτς βόλεϊ. Έχω παρακολουθήσει από κοντά προπονήσεις κορυφαίων ομάδων στο εξωτερικό και ό,τι έμαθα από εκεί το κάνω και στην Κρήτη. Είμαι 41 και χρειάζεται πολύ δουλειά για να παραμείνεις σε καλή κατάσταση» ολοκληρώνει τις δηλώσεις του ο Νεκτάριος Γεωργακόπουλος.

«Βγάζει ηρεμία στο γήπεδο ο Νεκτάριος»



Ο... μικρότερος της παρέας, ο Αντιόλ Κόλα στη πρώτη του εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ έχει ήδη αρχίσει να ξεχωρίζει για το αγωνιστικό του πάθος, για την τεχνική του κατάρτιση αλλά και για την «τρέλα» που βγάζει όταν αγωνίζεται στην άμμο.

«Από το 2017 που κατέβηκα πρώτη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούνιορς έχουν αλλάξει πολλά. Έχω βελτιωθεί ως παίκτης και ήδη φέτος βλέπω την διαφορά. Με τον Νεκτάριο έχουμε κατακτήσει δύο πρώτες θέσεις και προκριθήκαμε στα προημιτελικά του Masters στο Αντίρριο. Πριν δύο χρόνια όταν με τον Βολιτάκη κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Κ22 απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε καλά σε επίπεδο ανδρών μπορώ να πω ότι ξεψάρωσα. Πέρυσι είχα την τύχη να παίξω και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, εμπειρία που με έμαθε πολλά».

Όσον αφορά για την συνεργασία του με τον Νεκτάριο Γεωργακόπουλο, ο νεαρός Αντιόλ Κόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του.

«Από μικρός τον έβλεπα να παίζει στις διοργανώσεις και με είχε εντυπωσιάσει. Πάντα σκεφτόμουν ότι ήθελα να παίξω μαζί του και φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία. Ο χαρακτήρας του Νεκτάριου μου βγάζει ηρεμία στο γήπεδο. Έχει απίστευτο αγωνιστική ισορροπία και γι'αυτό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες οι οποίες είναι πιο δυνατές από εμάς. Είμαστε δύο αμυντικοί παίκτες και αν δεν υπήρχε αυτή η ισορροπία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την πορεία».

Σχετικά Άρθρα