VL Γυναικών (7η αγωνιστική): Την Κυριακή 2/12 το ντέρμπι Ολυμπιακός - Πανναξιακός

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 7ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανναξιακό μετατέθηκε για την Κυριακή 2/12 αντί για το Σάββατο 1/12. Επίσης, ο αγώνας του Μαρκόπουλου με τον ΑΟ Θήρας θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου και του Άρη με τους Μακεδόνες δύο μέρες αργότερα (20/12). Τους αγώνες Αίας Ευόσμου - Κόρινθος, Ολυμπιακός - Πανναξιακός θα έχετε την δυνατότητα να τους παρακολουθήσετε μέσω live streaming. Αναλυτικά...

1/12 Α' Ηλιούπολης 18.00: ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Ηλυσιακός

-Με 11 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές, η Ηλιούπολη ισοβαθμεί με τη Θέτιδα στη 4η θέση αλλά είχε ηττηθεί από την ομάδα του Γιάννη Νικολάκη με 3-2 σετ.
-Την προηγούμενη αγωνιστική ο ΓΣΗ ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Πανναξιακό στις Κυκλάδες.
-Με 97 πόντους, η Άννα Σπανού βρίσκεται στην 4η θέση των σκόρερς στη Volleyleague Γυναικών. Επίσης είναι 2η στους άσσους με 16.

-Ο Ηλυσιακός άλλαξε προπονητή, με τον Μανώλη Αποστολογιωργάκη να υποβάλει την παραίτησή του μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας. Τη θέση του πήρε ο έμπειρος 39χρονος τεχνικός Γιώργος Ρούσης.
-Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός πέρυσι είχε οδηγήσει τον ΑΟ Θήρας στο final-4 του Κυπέλλου και στη τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Την Τετάρτη πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση και είχε γνωριμία με τις αθλήτριες του συλλόγου.
-Μετα από 7 αγωνιστικές, ο Ηλυσιακός έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Ηλυσιακός): «Δεν υπήρχε πολύς χρόνος με την ομάδα αλλά την είχα δει πιο πριν και γνωρίζω τις αθλήτριες. Η ομάδα με το ρόστερ που διαθέτει έχει τις δυνατότητες να μείνει στην κατηγορία. Γνωρίζουμε πως στα περισσότερα παιχνίδια θα είμαστε το αουτσάιντερ, όμως θέλω να παλεύουμε και να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο».

1/12 ΔΑΚ Ευόσμου 18.00: ΑΠΣ Αίας - ΑΣΠ Κόρινθος (live streaming)

-Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε ο Αίας στην έδρα της Θέτιδας Βούλας την 6η αγωνιστική της Volleyleague.
-Η ομάδα του Ηλία Ζωλασταθιάδη μετά από 6 αγωνιστικές έχει παίξει 4 τάι μπρέικ, τα περισσότερα στην κατηγορία.
-Η Μαρτίνα Γκουίτζι οδηγεί την κούρσα της πρώτης σκόρερ στο πρωτάθλημα με 141 πόντους.

-Η Κόρινθος την 6η αγωνιστική κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα. Ηττήθηκε με 3-2 σετ στην έδρα της από τον Άρη.
-Η ομάδα του Βαγγέλη Περόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο καθαρή νίκη. Η Κόρινθος δείχνει σημάδια βελτίωσης κάθε εβδομάδα, αλλά αν θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο, πρέπει η επόμενη σειρά αγώνων να μας δημιουργήσει σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς απ'ότι έχουμε ήδη συγκεντρώσει».

Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που παλεύει όλα τα ματς. Θέλω να πιστεύω ότι η εμφάνιση με τον Άρη θα έχει και συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια».

1/12 Π. Σαλπέας 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΣΠ Θέτις

-Πορφύρας και Θέτιδα έχουν παίξει τρεις αγώνες στα 5 σετ στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
-Η ομάδα του Βασίλη Πανδή βρίσκεται στην 6η θέση με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους στο πρωτάθλημα με 504 και στην 4η θέση στην υποδοχή με 52%.
-Η ομάδα του Πειραιά θα βραβεύσει πριν την έναρξη του αγώνα την Αμερικανίδα πασαδόρο της, Σέλεϊ Άντερσον, για την ανάδειξη της ως MVP της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

-Η Θέτιδα νίκησε με 3-2 σετ τον Αίαντα στο κλειστό της Βούλας και το λίμπερο, Εβίτα Ξηντάρα, ψηφίστηκε η MVP της 6ης αγωνιστικής.
-Οι νεοφώτιστες είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος πάνω στο φιλέ, με 68 μπλοκ, εκ των οποίων τα 23 ανήκουν στην Αναστασία Γεωργιάδου.
-Η Θέτιδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην άμυνα με 60% στην υποδοχή και βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής κατηγορίας.
-Μετά από έξι παιχνίδια, η ομάδα της Βούλας είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Η Θέτις είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έχει μέχρι τώρα την πιο σταθερή απόδοση από όλες τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως οι βλέψεις της πρέπει να είναι πολύ υψηλές για εφέτος. Εμείς, τώρα, παράλληλα με την επιστροφή μας στα εντός έδρας παιχνίδια, θέλουμε να επιστρέψουμε και στις καλές εμφανίσεις, μετά την κακή παρένθεση στη Σαντορίνη. Όσοι έχουν έρθει φέτος να μας δουν από κοντά, δεν νομίζω πως έχουν χάσει, καθώς έχουν παρακολουθήσει συναρπαστικά παιχνίδια. Το ίδιο πιστεύω πως θα γίνει και με τη Θέτιδα και καλούμε τον κόσμο μας να έρθει να δει ένα ακόμα όμορφο παιχνίδι».

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις):
«Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που μάχεται και δείχνει δείγματα σοβαρής ομάδας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να φύγουμε νικητές από αυτό το παιχνίδι».

Μ. Μερκούρη 18.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - Πανναξιακός ΑΟΝ (live streaming)

-Η αναμέτρηση είχε αρχικώς προγραμματιστεί για το Σάββατο 1/12 αλλά μεταφέρθηκε για την Κυριακή 2/12, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις Κυκλάδες.
-Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup από την γαλλική Βολερό Λε Κανέ και στρέφει το ενδιαφέρον του πλέον στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.
-Με 12 βαθμούς ο Ολυμπιακός είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό της 5ης αγωνιστικής με την Κόρινθο που θα γίνει στις 5/12).

-Ο Πανναξιακός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Έχει συγκεντρώσει το μέγιστο των βαθμών (18) και με μόλις ένα χαμένο σετ, οδηγεί την κούρσα της Volleyleague.
-Η ομάδα της Νάξου βρίσκεται στη 2η θέση με τους περισσότερους άσσους (58), 4 λιγότερους από τον Άρη.
-Την καλύτερη υποδοχή της κατηγορίας έχει ο Πανναξιακός με 62%.

Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στο olympiacososfp.gr: «Ερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο ματς στο οποίο δείξαμε πάρα πολύ καλή εικόνα και τι μπορούμε να πετύχουμε. Παιχνίδι με το παιχνίδι, παίζουμε καλύτερα και ατομικά και ομαδικά. Ο αγώνας με τον Πανναξιακό είναι ο επόμενος στόχος μας. Δεν ξεφεύγουμε από τους στόχους μας. Θέλουμε τη νίκη έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τον οποίο περιμένουμε για ακόμα μια φορά στο Ρέντη».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Μπορεί να πέρασε 2-3 περιπέτειες φέτος αλλά έχει πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Εμείς θα πάμε χωρίς άγχος για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


Volleyleague Γυναικών - 7η αγωνιστική

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Α' Ηλιούπολης 18.00: ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Ηλυσιακός
Διαιτητές: Μενεσλής, Βελώνης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Αρβανίτης, Γραμματεία: Καλογιάννη.

ΔΑΚ Ευόσμου 18.00: ΑΠΣ Αίας - ΑΣΠ Κόρινθος
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Τσιούλα, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Κεχαγιά, Λουμσί, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Π. Σαλπέας 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΣΠ Θέτις
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Οικονόμου Μ., Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Τολιός, Κατσιάρας, Γραμματεία: Πεσινόγλου.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Μ. Μερκούρη 18.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - Πανναξιακός ΑΟΝ
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Πετρόπουλος, Κατερλή, Γραμματεία: Κορδετζάκη.

18/12 18.00: ΑΟ Μαρκόπουλου - ΑΟ Θήρας

20/12 18.00: ΑΣ Άρης - ΑΣ Μακεδόνες

Σχετικά Άρθρα