Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ολονύχτιο θρίλερ με ομηρία δύο παιδιών από τον πατέρα τους

Συνελήφθη, έπειτα από διαπραγμάτευση, ο 43χρονος, δράστης περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στους Ταγαράδες. Επιστρατεύτηκαν ειδικοί διαπραγματευτές

Αίσια έκβαση είχε η υπόθεση ομηρίας δύο παιδιών, 3 και 6 ετών, στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης από τον ίδιο τους τον πατέρα. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο σύντροφοι, πατέρας και μητέρα, των δύο παιδιών, οι οποίοι είναι σε διάσταση, τσακώθηκαν.

Ο πατέρας των δύο παιδιών, ευρισκόμενος σε προφανή κατάσταση μέθης, πήγε στο σπίτι της πρώην συντρόφου του και άρχισαν να μαλώνουν για άγνωστο λόγο. Ο 43χρονος εξαιτίας προσωπικών διαφορών με την 38χρονη σύντροφό του απείλησε τη σωματική της ακεραιότητα, τόσο φραστικά, όσο και με μαχαίρι και αεροβόλο όπλο, που κατείχε.

Ο 43χρονος χειροδίκησε σε βάρος της 38χρονης, η οποία στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Ακολούθως ο 43χρονος άντρας ταμπουρώθηκε και άρχισε να φωνάζει ότι έχει μαχαίρι στα χέρια και ότι δεν πρόκειται να φύγει από το σπίτι.

Η 38χρονη κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Στο σημείο προσέτρεξαν αστυνομικές δυνάμεις και ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας, καθώς ο 43χρονος αρνούταν να συνεργαστεί και να εξέλθει από την οικία τους, παραμένοντας στο εσωτερικό, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους.

Το ολονύχτιο θρίλερ τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 6.40 όταν ο διαπραγματευτής τον έπεισε να ανοίξει την πόρτα και να συλληφθή. Κατά πληροφορίες τα δύο παιδιά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό αφού κοιμόντουσαν.

Ο άντρας οδηγήθηκε στο Α.Τ. Θέρμης για κατάθεση και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.