Ευχαριστώντας τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Νέα Γενιά – Νέα Πορεία ξεκίνησε την ομιλία του στη Ν. Καλλικράτεια ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης. «Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί καταθέτουμε δύναμη ψυχής και το όραμά μας για τον δήμο που ονειρευόμαστε», τόνισε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο του δημάρχου που είναι να βρίσκεται κοντά στους δημότες. «Έμαθα πολλά προβλήματα των δημοτών και είδα μόνο κενές υποσχέσεις και λύσεις απλής αναβολής και μετάθεσης», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσούφης έκανε εκτενή αναφορά στο δάνειο του δήμου για την εσωτερική οδοποιία και τις αναπλάσεις. «Τα έργα αυτά δεν είναι ανταποδοτικά. Γιατί τότε πήρανε δάνειο;  Υποθήκευσαν  τη δημοτική περιουσία και θα αυξήσουν την τοπική φορολογία. Πήρανε δάνειο με βάθος 20ετίας. Υποθήκευσαν το μέλλον όλων των δημοτών», επεσήμανε ο κ. Τσούφης κάνοντας λόγο για δημοσιονομική ανευθυνότητα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου.
[metaslider id=66430]
Ο υποψήφιος Δημ. Τσούφης ανέπτυξε τις προτάσεις του για τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό που από κοινού μπορούν να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας για τους νέους. Μίλησε για τα ιστορικά αξιοθέατα του τόπου  και τα μνημεία. Χαρακτηριστικά μίλησε για απαξίωση του Σπηλαίου Πετραλώνων από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Άφησε αιχμές για αδράνεια στους Δρόμους του Κρασιού και τους Δρόμους της Ελιάς, αλλά και για μη αξιοποίηση των αρχαίων λιμανιών της Ν. Προποντίδας. «Θα δημιουργήσουμε ένα αρχαιολογικό και ένα εκκλησιαστικό μουσείο. Επιπλέον θα πρέπει να επεκταθεί το Μουσείο Ψαραδάκου και να εμπλουτιστεί το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης. Σε οργανωτικό επίπεδο θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο δημόσια συγκέντρωση για την καλύτερη προετοιμασία της τουριστικής περιόδου». τόνισε ο κ. Τσούφης.
Στις δηλώσεις του ο κ. Τσούφης φάνηκε ιδαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου στην πολιτική ομιλία και την ανταπόκριση στα όσα άκουσαν οι δημότες.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο τεχνολικό προϊόν, η Εισαγωγή στην Έξυπνη πόλη που θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Οι δημότες μέσα από τα κινητά τους θα μπορούν να διαχειρίζονται την καθημερινότητά τους, φωτογραφίζοντας τα προβλήματα που εντοπίζουν και ανεβάζοντας στην εφαρμογή τις εικόνες, που άμεσα θα λαμβάνει ο δήμος και θα χειρίζεται την επίλυση του προβλήματος. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες.