Ο ΠΟ Τρίγλιας πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Νέστου Χρυσούπολης για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Football League.
Πριν από λίγα λεπτά (στις 13:00) στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής με τη Τρίγλια του 2ου ομίλου να πέφτει με τον αντίστοιχο του 1ου ομίλου, το Νέστο Χρυσούπολης.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
ΠΟ Τρίγλιας – Νέστος Χρυσούπολης
Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός
Διαγόρας Ρόδου – Καλαμάτα
Αιολικός – Ιωνικός

  • Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 5/5 ενώ οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα μετά.

To προφίλ του Νέστου Χρυσούπολης

Ο Νέστος είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Η Χρυσούπολη είναι λίγο έξω από τη πόλη της Καβάλας, 26 χλμ και 32 από τη Ξάνθη, με τις δυο πρώτες να μονομαχούν στο 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στη Football League. Όπως και στο 2ο όμιλο έτσι και στο 1ο έγινε μεγάλη μάχη για τη πρώτη θέση. Τελικά, Τρίγλια και Χρυσούπολη τερμάτισαν στη 2η θέση των βαθμολογιών αμφότερες. Πλέον, έχουν μια ακόμη ευκαιρία για το όνειρο της ανόδου. Ο Νέστος γνώρισε μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Είχε 5 ισοπαλίες και 20 νίκες, μία λιγότερη από τη πρωτοπόρο Καβάλα. Σημείωσε 52 τέρματα ενώ δέχθηκε 14.
Τα τελευταία έτη το αποκορύφωμα των διακρίσεων του συλλόγου ήταν η κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου Ελλάδας το 2015. Τότε, ο Νέστος ήταν κυπελλούχος Γ’ Εθνικής και είχε επικρατήσει των Τρικάλων με 0-3.