Η Τρίγλια είναι προ των πυλών με τα δυο πιο κρίσιμα ματς της σύγχρονης ιστορίας της. Δυο παιχνίδια που μπορούν να της δώσουν τη δυνατότητα να αγκαλιάσει τη συμμετοχή στην Football League.
O ΠΟΤ δημιούργησε μια ομάδα με πρωταρχικό στόχο τη παραμονή στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής αλλά η δουλειά, η ποιότητα και η θέληση για διάκριση έριχναν «κρυφές ματιές» στο όνειρο της ανόδου. Παλεύοντας με ομάδες που μπορεί να είχαν ξεχωριστή εμπειρία στη κατηγορία, η Τρίγλια με μια διάρκεια στο πλάνο της και μια ισχυρότατη αντεπίθεση στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος όχι μόνο κατέλαβε τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, αλλά «άγγιξε» και τη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και της απευθείας ανόδου.
Ο απολογισμός για νεοφώτιστη ομάδα εξαιρετικός. Οι 17 νίκες, οι 4 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες προμηνύουν το… άλμα της Τρίγλιας για τα επόμενα χρόνια ανεξαρτήτου ανόδου ή παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Η άνοδος περνάει από τη Χρυσούπολη

Το εμπόδιο του Νέστου Χρυσούπολης καλείται να ξεπεράσει η Τρίγλια σε διπλούς αγώνες για να βρεθεί στις τάξεις της Football League. Προφανώς, μια κατάσταση που είναι στα πόδια της ομάδας. Μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου Χαλκιδικής και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα είναι προ των πυλών μια ακόμη διάκριση. Το πρώτο παιχνίδι είναι στη Χαλκιδική στις 5/5, ενώ το δεύτερο στην έδρα του Νέστου όπου θα κριθεί και η άνοδος.

Η αλλαγή επιπέδου της Τρίγλιας έχει ονοματεπώνυμο… Στράτος Ευγενίου!


Στα δυο και πλέον χρόνια που είναι ο βασικός χρηματοδότης του συλλόγου, η Τρίγλια έχει κάνει βήματα ανόδου και φαίνεται με αριθμούς. Στήριξε τις προσπάθειες προηγούμενων ετών και με το δική του καταλυτική συμβολή ανεβάζει το σύλλογο εκεί που τον ονειρεύεται, ίσως και ακόμα παραπάνω.
Ο Στράτος Ευγενίου(φώτο δεξιά, αριστερά ο Δημήτρης Σουάνης του ΠΟΤ) μίλησε στο XalkidikiPolitiki για τη πορεία της ομάδας, το όνειρο της ανόδου και την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο του νομού.
Αναλυτικά:
Πόσο χαρούμενος είστε για τη πορεία της ομάδας;
«Φυσικά είμαι χαρούμενος και όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα. Γενικότερα, ήταν μια πολύ καλή χρονιά και είχαμε τη τιμή να συνεργαστούμε με εξαιρετικούς ανθρώπους και στο προπονητικό τιμ αλλά και στους ποδοσφαιριστές».
Η ομάδα αγγίζει το όνειρο της Football League. Τι θα θέλατε να μεταφέρετε για την επιτυχία;
«Όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν συμβαίνει συχνά στη Χαλκιδική. Μετά τη δεκαετία του 70’ μόνο η Κασσάνδρα εκπροσώπησε το νομό. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς και μακάρι να καταφέρουμε να περάσουμε και να βρεθούμε στη Football League. Θέλουμε ο κόσμος της Χαλκιδικής και ειδικά του δήμου Ν. Προποντίδας να στηρίξει τη προσπάθεια μας».
Θεωρείτε πως ήρθε ο καιρός η Χαλκιδική να εκπροσωπηθεί ξανά στα επαγγελματικά σαλόνια;
«Εξαρτάται πως το θέτουμε. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό. Πρώτα εμείς σαν διοικήσεις των ομάδων, η διοίκηση της ΕΠΣΧ, ο Δήμος αλλά και ο κόσμος. Πάντως, στήριξη δεν είναι μόνο η οικονομική. Πρέπει ο εκπρόσωπος ενός νομού στα επαγγελματικά σαλόνια να προωθηθεί, να προβληθεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Ο κόσμος είναι λίγος στη περιοχή μας γι αυτό κάθε βοήθεια είναι σημαντική».
Φωτογραφίες: P.O. Triglia (Μαρία Αρχοντόπουλου)