Σύμβαση για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Αριστοτέλη, κυρίου Γιώργου Ζουμπά και του εκπροσώπου της εταιρίας Sports and Play, κυρίου Κωνσταντίνου Τόλιου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2018 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 με τίτλο: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων». Το συνολικό ποσό του έργου είναι 217.944,88 ευρώ.
Βάσει της σύμβασης που υπογράφτηκε, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τις παιδικές χαρές εντός πέντε μηνών και η αποπεράτωση της κάθε μίας παιδικής χαράς θα γίνεται εντός ενός μήνα.
Η πρώτη παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στην Ουρανούπολη και εν συνεχεία στο Στανό, στην Αρναία, στο Παλαιοχώρι και στα Πυργαδίκια.
Ο σχεδιασμός της κάθε παιδικής χαράς γίνεται βάσει των προϋποθέσεων που ισχύουν για την πιστοποίησή της. Η σχεδίαση της παιδικής χαράς έχει ως στόχο τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων, την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και την δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε για το γεγονός: «Υλοποιώντας με συνέπεια τη δέσμευσή μας για δημιουργία μίας τουλάχιστον πιστοποιημένης παιδικής χαράς για καθέναν από τους δεκαέξι οικισμούς της επικράτειας του Δήμου μας, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή πέντε νέων παιδικών χαρών στο Δήμο μας. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τη συντήρηση και αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών χαρών, που υλοποιείται ήδη με ίδιους πόρους του Δήμου στους οικισμούς Ολυμπιάδας, Στρατονίκης, Ιερισσού και Νέων Ρόδων, αλλά και τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπόλοιπων παιδικών χαρών του Δήμου, που θα εκτελεστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από εθνικούς πόρους, δίνει τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που με τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση της Πολιτείας λαμβάνει επιτέλους αίσιο τέλος».
Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη