Την ικανότητα του Δημήτρη Τσούφη να προχωρήσει τον δήμο Ν. Προποντίδας προς αλματώδη ανάπτυξη βλέπει ο κ. Αναστασία Λιόλιου που είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Νέα Γενιά – Νέα Πορεία. “Είμαστε μαζί του για μια νέα αλλαγή στον δήμο Ν. Προποντίδα΅”, τονίζει η κ. Λιόλιου αναφερόμενη στο πρόσωπο του κ. Τσούφη.
Η κ Αναστασία Λιόλιου είναι συνταξιούχος δασκάλα και κατάγεται από την Κρήνη.

Βιογραφικό Αναστασίας Λιόλιου

Βαθειά στις ρίζες τους, όλα τα φυτά κρατάνε το φως…….
Από την εφηβική μου ηλικία ένιωσα έντονα τους παλμούς μου να χτυπάνε με αγάπη για τις δικές μας ρίζες, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Ήταν η εποχή κατά την οποία η κοινωνία μας υιοθετούσε με ευκολία ό,τι ξενόφερτο, ενώ η παράδοση αντιμετωπίζονταν ως κάτι ξεπερασμένο, παραχωρημένο. Με επιμονή και σθένος όμως, στα 18 μου χρόνια, πήρα την πρωτοβουλία και αναλαμβάνοντας ρόλο χοροδιδασκάλου, δημιουργήθηκαν στο χωριό μας δύο ομάδες παραδοσιακών χορών. Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, αποτελώντας το παράδειγμα για τους μικρότερους, δίνοντάς τους το ερέθισμα για την επαφή τους με την παράδοση και παράλληλα σκορπώντας τη συγκίνηση μα και την ελπίδα στους μεγαλύτερους πως το δέντρο της φυλής μας δε θα μείνει απότιστο.
Στην όλη αυτή προσπάθεια, οι συμπαραστάτες και το στήριγμα μου ήταν οι δάσκαλοι μας, ο αείμνηστος Παναγιώτης Τσέλιος, ο οποίος και υπήρξε μεγάλο κεφάλαιο όσον αφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μας και όχι μόνο και η κ. Σμαραγδή Βασιλείου – Τσέλιου.
Κάπως έτσι, έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για την απαρχή και την εξέλιξη των πολιτιστικών δράσεων στο χωριό μου, την ΚΡΗΝΗ, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα με γονείς το Βασίλειο Λιόλιο, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε ενεργός πολίτης στα κοινωνικά και διοικητικά δρώμενα της Κρήνης και τη Μορφούλα Λιόλιου Χαλκιά.
Σ’ αυτή μου τη διαδρομή υπήρξα:

  • Ταμίας του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης
  • Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης
  • Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων του Συλλόγου των Απανταχού Τενεδίων ‘’Το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΤΕΝΕΔΙΩΝ’’.
  • Χοροδιδάσκαλος του γυναικείου τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ΦΑΡΟΣ’’ Ν. Μουδανιών.

Μετά την αποφοίτηση μου από το Γενικό Λύκειο της Ν. Καλλικράτειας, σπούδασα:

  • Πολιτικές επιστήμες στο τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Δασκάλα, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου.
  • Λογιστική σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Κατά τον εργασιακό μου βίο, υπηρέτησα ως δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κεντρικής και Νοτίου Χαλκιδικής. Μετά τη συνταξιοδότησή μου από την υπηρεσία μου, έχω επαρκή χρόνο διαθέσιμο, μεράκι και ενέργεια για δουλειά και όραμα για τον τόπο μου, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, να φέρουμε την Ν. Προποντίδα εκεί που της αρμόζει και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
Από εικοσαετίας διαβιώ στα Νέα Μουδανιά και είμαι η φυσική μητέρα δύο παιδιών του Αποστόλη Βιτλή και του Βασίλη Βιτλή. Ο Θεός έδωσε και έγιναν τέσσερα, αφού ο Αποστόλης παντρεύτηκε με τη Θάλεια Ασβεστά – Κωνσταντινίδη και μου χάρισαν τη μικρή μου εγγονούλα.
Με πεποίθηση μου τον: ‘’Σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ και σε ό,τι τον περιβάλλει, γιατί χωρίς το σεβασμό δεν υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΙΑ’’, αποφάσισα συνειδητά να συστρατευθώ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με το συνδυασμό ‘’ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ’’ και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τσούφη.
Θα είναι λοιπόν, τιμή μου και χαρά μου εάν με επιλέξετε για ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΣΑΣ στην επόμενη διοίκηση του δήμου Ν. Προποντίδας, να εργαστώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως έπραττα πάντα άλλωστε, για την ΑΛΛΑΓΗ του δήμου μας προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία, διότι ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψουμε έναν καινούργιο κόσμο.
Ασάλευτη δεν έμεινε ποτέ καμιά ζωή.
Με εκτίμηση
Αναστασία Λιόλιου