Ήταν η ποδοσφαιρική σεζόν 2012-13 όταν ο Γιάννης Ντούγκας έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός με τη πρώτη ομάδα της Τρίγλιας. Το ταλέντο του ξεπήδησε γρήγορα και οι ιθύνοντες του συλλόγου τον «έσπρωξαν» να κάνει το βήμα παραπάνω και να φορέσει τη φανέλα του Άρη. Πολλές συμμετοχές με τις μικρές ομάδες των κιτρινόμαυρων, αλλά είχε τη τύχη να φορέσει και τη φανέλα της πρώτης ομάδας με το Θεό του πολέμου στο στήθος.

Μετά τον Άρη ακολούθησαν με σειρά ΑΠΕ Λαγκαδά, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα για να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να επιστρέψει στη Τρίγλια ώστε να γίνει σύμμαχος στη νέα προσπάθεια του συλλόγου στη Γ’ Εθνική.

Η περσινή σεζόν ήταν εκπληκτική για όλη την ομάδα αλλά και για τον Γιάννη που με το παιχνίδι του και τα κρίσιμα γκολ έβαλε το λιθαράκι για το θρίαμβο του ΠΟΤ.

Το γκολ, όμως, που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του ήταν έντεκα βήματα από την άνοδο. Το πέναλτι μπορεί να θεωρείται από τα πιο εύκολα γκολ, όχι όμως πάντα. Δέος διαπέρασε το κορμί του Ντούγκα λίγο πριν στείλει τη Χαλκιδική και συγκεκριμένα τη Τρίγλια στους επτά ουρανούς.

Όσα είπε στη Χαλκιδική Πολιτική:

Πως αισθάνεσαι μετά την επιστροφή σου στη Τρίγλια και την επίτευξη του στόχου της ανόδου;

«Αισθάνομαι δικαιωμένος από την απόφαση μου να επιστρέψω στην ομάδα όπου ξεκίνησα ποδοσφαιρικά και ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε λόγω του τραυματισμού που είχα».

Περίμενες αυτή την εκπληκτική χρονιά που κάνατε;

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το περίμενε αλλά μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι στην πορεία το πιστέψαμε».

Πως νιώθετε που η Τρίγλια θα είναι μετά από χρόνια η πρώτη ομάδα στη Χαλκιδική που θα εκπροσωπεί το νομό σε επαγγελματικές κατηγορίες;

«Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, όχι μόνο για εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και της ομάδας, νομίζω ότι το θέμα μεγαλώνει και πρέπει ο νομός να στηρίξει την όμορφη προσπάθεια».

Κερδίζετε πέναλτι, παίρνεις τη μπάλα και κάνεις το Χρυσούπολη – Τρίγλια 0-1. Τι επικρατούσε μέσα σου εκεί τη στιγμή;

«Εκείνη τη στιγμή το μόνο που σκεφτόμουν είναι το γκολ. Μετά από μια επιτυχία υπάρχουν μόνο ωραία συναισθήματα με σημαντικότερο την εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη».

Έγινες από τους ηγέτες της ομάδας. Είναι κάτι ξεχωριστό που πέτυχες τόσα πολλά για την ομάδα του τόπου σου;

«Μόνο χαρούμενος μπορείς να είσαι. Πολλοί άνθρωποι που αντικρίζεις έξω από το γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από φίλαθλοι».

Δύσκολο το νέο βήμα της Τρίγλιας. Πως το φαντάζεσαι;

«Πιστεύω ότι η Τριγλια δεν θα έχει παθητικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Έχει ένα πολύ δυνατό κορμό που ίσως άλλες ομάδες να μην τον έχουν».

Πηγή φωτογραφίας: Triglia F.C (Μαρία Αρχοντοπούλου)