Δημοσιογράφοι και πράκτορες από τρεις χώρες εξερευνούν την Περιφέρεια ΑΜΘ. Συνάντηση στην Ξάνθη

30 Οκτωβρίου 201413:40

Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίο ασχολούνται με τουριστικό ρεπορτάζ αλλά και με ειδικότερες μορφές τουρισμού όπως τα spa & wellness, ή τις δράσεις περιπέτειας, επισκέπτονται την Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος interreg.

Πρόκειται για εργαζόμενους σε πανεθνικά ΜΜΕ και κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς των χωρών τους καθώς και tour operators. Η ομάδα της δημοσιογράφων ξεκίνησε την ξενάγησή της από τη Δράμα, συνέχισε σε Θάσο και Καβάλα ενώ βρέθηκε στην Ξάνθη την Τετάρτη, επισκεπτόμενη την Παλιά Πόλη, τα Άβδηρα και άλλες περιοχές της Ξάνθης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σαμοθράκη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, η ομάδα των δημοσιογράφων συναντήθηκε με τους τοπικούς εκπροσώπους του Τύπου προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και γνωριμία με τα θέματα του τουρισμού. Οι δημοσιογράφοι από τις τρεις χώρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή, ζήτησαν χρήσιμες πληροφορίες και καθοδήγηση για την κάλυψη θεμάτων της περιοχής στις χώρες προορισμού αλλά και τον τρόπο προβολής στην ηλεκτρονική εποχή.

Στόχος η ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Όπως φάνηκε από τις συζητήσεις και όπως ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, πέρα από τις συμβατικές μορφές τουρισμού που έχει η Περιφέρεια με άξονα τη Θάσο, στόχος είναι να αναπτυχθούν και οι εναλλακτικές μορφές που αναπτύσσονται σε άλλες περιοχές, όπως συμβαίνει στην Ξάνθη και τους υπόλοιπους ηπειρωτικούς νομούς της ΑΜΘ.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή και σημείωσαν ότι υπάρχει κοινό και ενδιαφέρον των πολιτών από τις τρεις χώρες για να γνωρίσουν τις ανεξερεύνητες περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr