Προετοιμασία του αυτοκινήτου για το χειμώνα

21 Νοεμβρίου 201413:52

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έστω και τώρα ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές για να εξασφαλίσετε την… υγεία του αυτοκινήτου σας και τη δικιά σας ασφάλεια τους επόμενους, δύσκολους χειμερινούς μήνες

Τα πάντα για το αυτοκίνητο στο carner.gr

Τι πρέπει να ελέγχουμε κατά την περίοδο του χειμώνα και πριν ξεκινήσουμε κάποια χειμερινή απόδραση.

1. Ελαστικά: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε ταξίδι είναι η σωστή κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου (θα πρέπει το πέλμα να είναι μεγαλύτερο από 1,6 χιλιοστά), με τις σωστές πιέσεις. Αν κινηθούμε σε περιοχές με χιόνια, επιλέγουμε λάστιχα ειδικού τύπου (Μ+S – παντός καιρού ή ειδικού χιονιού). Πρέπει να αλλάζουμε τα λάστιχα κάθε 4 ή 5 χρόνια ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα! Εννοείται πως εάν έχουμε διανύσει πάνω από 30 ή 40.000 χιλιόμετρα επιβάλλεται – ανεξαρτήτως ηλικίας – να αλλάξουμε ελαστικά.

2. Μπαταρία: Βασικός είναι ο έλεγχος της μπαταρίας ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα το πρωί που θα θελήσετε να βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο. Αν αμφιβάλλετε για την μπαταρία αλλάξτε την γιατί είναι μια από τις βασικότερες αιτίες ακινητοποίησης του αυτοκινήτου.

3. Σύστημα ψύξης κινητήρα: Ελέγχουμε για το αν έχουμε αντιψυκτικό/αντιθερμικό για την προφύλαξη του κινητήρα στις χαμηλές θερμοκρασίες και κάνουμε πλήρη έλεγχο του συστήματος (ιμάντες, σφικτήρες, κ.α.). Επίσης, ελέγχουμε το σύστημα θέρμανσης/εξαερισμού.

4. Φώτα: Τα ρυθμίζουμε σωστά ώστε και εμείς να βλέπουμε καλά αλλά και να μην ενοχλούν τους απέναντί μας. Αν κινηθούμε σε περιοχές με ομίχλη είναι απαραίτητη η τοποθέτηση προβολέων ομίχλης.

5. Υαλοκαθαριστήρες: Τους ελέγχουμε για να δούμε αν καθαρίζουν καλά. Αν όχι αλλάζουμε τα λάστιχά τους. Ελέγχουμε επίσης αν στο δοχείο πλυστικού υγρού υπάρχει αντιψυκτικό.

6. Αλυσίδες χιονιού: Τις έχουμε πάντα μαζί μας σε κάθε χειμερινή απόδραση γιατί δεν ξέρουμε τι καιρό θα βρούμε στη διαδρομή μας.

7. Εργαλεία: Καλό είναι να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν σε μία ώρα ανάγκης όπως φακό, τρίγωνο, γιλέκο, καλώδια για ρεύμα στην μπαταρία, σχοινί ρυμούλκησης, ένα ζεύγος γάντια κ.α.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr