Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πάντως είναι να απορεί κανείς που η τρομοκρατία στην Ελλάδα ανθεί τις περιόδους πολιτικής αναταραχής και σίγουρα αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα δει ότι συγκεκριμένη μερίδα, από συγκεκριμένο χώρο, «εκτελούν» συγκεκριμένες πράξεις τις οποίες μάλιστα βαφτίζουν πολιτικές,  είτε για να αποπροσανατολίσουν τον λαό ή για να τον κάνουν να φοβηθεί, να «λουφάξει», να μην αντιδράσει για αυτά που διαχρονικά του φορτώνουν οι ανίκανοι, ομολογουμένως κυβερνόντες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πώς κάθε φορά που οι ανίκανοι κυβερνώντες όλων των παρατάξεων και αποχρώσεων, όταν οι  πολίτες αποτυπώνουν στις δημοσκοπήσεις την δυσαρέσκεια τους, όλο και κάτι γίνεται και ασχολούνται όλοι με κάποια ενέργεια  των τρομοκρατών που πολλές φορές κρύβει αίμα, φόβο, τρόμο.

Και κάθε φορά, μετά από κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα ο κόσμος παύει να ασχολείται με την σκληρή πραγματικότητα που ετοιμάζουν οι πολιτικοί για αυτόν, χωρίς αυτόν και που έντεχνα τα μέσα ενημέρωσης ποτίζουν το μυαλό και τα μάτια των πολιτών με εικόνες και «μπίρι μπίρι». Θαρρείς και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως καλή ώρα το αποτυχημένο eurogroup, είναι λυμένα.

Οι μέχρι τώρα Υπουργοί της Δημόσιας Ασφάλειας τουλάχιστον, έβγαιναν με επίσημη δήλωση τους, καταδίκαζαν το γεγονός και έδιναν εντολές στα αρμόδια για την προστασία του πολίτη όργανα, να εξαλείψουν  την  τρομοκρατία.

Στην παρούσα φάση, ο αρμόδιος Υπουργός όχι μόνο, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ την ώρα της μετάδοσης των κεντρικών δελτίων στα μεγάλα κανάλια, δεν έκανε κάποια παρέμβαση αλλά ούτε και «διέρρευσε» μέσω των δικών του δικτύων ενημέρωσης ότι έκανε μία σύσκεψη με τους υπεύθυνους ασφαλείας του κράτους όπου συνήθως βγαίνει «προς τα έξω» η εντολή, πιάστε τους τρομοκράτες, αλλά όλο το σκηνικό πέρασε στο «ντούκου», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έγινε κάποια σχετική μάζωξη αλλά,  επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει.

Πέρα από αυτό, μοιραία και λογικά, ο μέσος πολίτης που η καθημερινότητα του έγινε αβέβαιη, δύσκολη και η απόφαση του να «μαυρίσει» κάποιο κόμμα ή να επιβραβεύσει με την ψήφο του κάποιο άλλο, βλέποντας αυτές τις «συμπτώσεις» σίγουρα αναρωτιέται,  βρε μπας και έχουμε ένα ακόμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που στηρίζει πολιτικές ανικάνων πολιτικών;

Λίγο ανορθόδοξα, αλλά τόσες συμπτώσεις;