Κυτταρίτιδα: 7 διατροφικά tips για να την καταπολεμήσεις άμεσα

Κυτταρίτιδα: 7 διατροφικά tips για να την καταπολεμήσεις άμεσα
Ψηλές, κοντές, λεπτεπίλεπτες ή ζουμερές έχουν να αντιμετωπίσουν ένα κοινό πρόβλημα. Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις, αποτελώντας τον εφιάλτη -κυρίως του καλοκαιριού- που κυνηγά τις περισσότερες από εμάς.

Τι είναι ακριβώς η κυτταρίτιδα;

Στην ουσία, δεν πρόκειται για κάποια φλεγμονή αλλά για την συγκέντρωση λίπους και νερού στη στοιβάδα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Η συγκέντρωση αυτή προκαλεί κακή τοπική αιμάτωση με αποτέλεσμα να δημιουργείται η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Επομένως, οι βασικές αιτίες εμφάνισής της είναι η κακή διατροφή, η κατακράτηση υγρών και η έλλειψη γυμναστικής. 

Πώς μπορείς να δράσεις άμεσα και να την καταπολεμήσεις προτού κάνεις τις εξορμήσεις σου στις παραλίες φέτος;

Αφενός, χρειάζεται να βάλεις στην καθημερινότητά σου την άσκηση (3-4 φορές την εβδομάδα αρκούν), αφετέρου τα παρακάτω διατροφικά tips θα σε βοηθήσουν να απαλλαχθείς από αυτή. Ποια είναι τα 7 βασικά βήματα; Ιδού!

1. Πιες ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάς

Η σωστή ποσότητα υγρών εμποδίζει την κατακράτηση, που είναι υπεύθυνη για την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σου. Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου με τον σωστό τρόπο, πίνοντας ένα ποτήρι νερό που θα σου χαρίσει την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση που χρειάζεσαι ύστερα από τις τόσες ώρες ύπνου.

© Παρέχεται από: Attica Publications

2.Κατανάλωσε 5 μερίδες λαχανικών/φρούτων μέσα στη μέρα σου

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, ενώ παράλληλα, περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και φυτικών ινών που είναι και το κλειδί για την ενυδάτωση, την αποβολή των τοξινών και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

3.Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης

Οι φυτικές ίνες, όπως σου ανέφερα και παραπάνω, είναι από τα βασικά στοιχεία που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορείς να τις βρεις και στα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως τα δημητριακά, το σιτάρι και το ρύζι. Φρόντισε λοιπόν να συνοδεύεις τα γεύματά σου με επιλογές όπως:

*ζυμαρικά ολικής άλεσης 

*καστανό ρύζι 

*δημητριακά όπως πληγούρι ή κινόα 

—————————————σελίδα 2—————————————-

4.Προτίμησε έξυπνα σνακ

Μπορεί να σου ακούγονται δευτερευούσης σημασίας, όμως τα σνακ, παίζουν ζωτικό ρόλο στη διατροφή σου γενικότερα, αλλά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ειδικότερα, αφού διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου εκεί που πρέπει, δεν σε οδηγούν σε υπογλυκαιμίες και δεν σε αφήνουν να ξεφεύγεις στα κυρίως γεύματά σου. Όλα αυτά, αν κάνεις σωστές επιλογές σνακ, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες.

Μερικές έξυπνες επιλογές για σνακ είναι οι παρακάτω: 

*1 φρούτο + λίγοι ανάλατοι ξηροί καρποί

* ½ γιαούρτι + 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα 

* 1 ρυζογκοφρέτα + ταχίνι + μέλι

*1 φρούτο + 1 μπάρα σοκολάτα υγείας 

4.Το ίδιο και κυρίως γεύματα

Φρόντισε τα κυρίως γεύματά σου να είναι ισορροπημένα και να περιέχουν όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά. Ακόμα και η κυτταρίτιδα άλλωστε είναι μια λάθος λειτουργία του σώματός σου.

Προσπάθησε το πιάτο σου να αποτελείται από λαχανικά, κατά το ήμισυ, υδατάνθρακες (προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως σου ανέφερα παραπάνω) και πρωτεΐνες (ιδανικές επιλογές αποτελούν το άπαχο κρέας αλλά και τα ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, που αποτελούν σημαντικές πηγές Ω-3 λιπαρών – συστατικό που δρα κατά της κυτταρίτιδας).

6. Ενυδατώσου επαρκώς

Η κατανάλωση υγρών συμβάλει σημαντικά στην καλή εμφάνιση του δέρματος. Το δέρμα είναι το πρώτο όργανο του σώματος που φτάνει το νερό και το πρώτο το οποίο θα υποστεί τις συνέπειες μια ανεπαρκούς πρόσληψης. Κατανάλωσε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

7.Πιες πράσινο τσάι

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία. Είναι πλούσιο σε ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση . Κατανάλωσε 3 φλιτζάνια ημερησίως και θα δεις άμεσα τη διαφορά στο σώμα σου.

Πηγή:

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιούλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων