Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017 Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους και ιδιαίτερα στην προσπάθεια να μην χάσει κανείς συμβασιούχος-παρατασιούχος τη δουλειά του αυτό το διάστημα.

Δήλωσε ότι απαίτηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η άμεση μετατροπή των θέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011.

Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει να ληφθεί απόφαση στο Δήμο Ξάνθης, ενώ θεωρεί αυτονόητη τη θετική αντιμετώπιση του θέματος στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ειδικά στο Δήμο Αβδήρων που απασχολεί μεγάλο αριθμό συμβασιούχων) και στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.