Δυστυχώς τα κόμματα του λεγόμενου “Δημοκρατικού τόξου” για μία ακόμη φορά με αφορμή την βάναυση και προκλητική συμπεριφορά της εξουσίας η οποία σπρώχνει τους αηδιασμένους πολίτες να αντιδράσουν μερικές φορές βίαια,  δράττονται της ευκαιρίας να τους χαρακτηρίσουν ακραίους, φασίστες και Χρυσαυγίτες ενώ παράλληλα σπέρνουν το μικρόβιο της αμφισβήτησης της ιστορίας και της στυγνής  προπαγάνδας με σκοπό να προσεταιριστούν ψήφους από αδύναμες κοινωνικά ομάδες όπως αυτών των Παλινοστούντων Ελλήνων Ποντίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου, μπροστά από το Λευκό Πύργο στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη 19η Μάη – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Πιστεύουμε ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να ψάξει και να μάθει την ιστορική αλήθεια, να ακούσει τη θέση του. Πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία του ποντιακού πληθυσμού της περιοχής μας ότι το ΚΚΕ έχει ψηφίσει στη Βουλή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και στέκεται στο πλευρό των ποντιακών οργανώσεων για τη διεθνή αναγνώρισή της. Επίσης, στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού κινήματος, όπως και όλες τις διεκδικήσεις του λαού κόντρα στις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης του το ΚΚΕ Ξάνθης συνεχίζει κάνοντας αναφορά  στην «αστική» τάξη της Τουρκίας  η οποία «ήθελε να βγάλει από τη μέση το ελληνικό κεφάλαιο, καθώς και την αστική τάξη της Ελλάδας, η οποία τους άφησε στη μοίρα τους (Τους Πόντιους) άρα για όλα έφταιγε το κεφάλαιο».

Ακολούθως αφού κάνει αναφορά στην «γκετοποίηση» των προσφύγων ποντίων στις παρυφές των μεγαλουπόλεων, αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου της εποχής εκείνης. «Άλλοι ρίχτηκαν στους προσφυγικούς συνοικισμούς – γκέτο των μεγάλων αστικών πόλεων, βορά των εργοδοτών, που τους χρησιμοποίησαν ως φτηνό εργατικό δυναμικό και ένα μέρος ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για πολλά χρόνια μετά την “αποκατάστασή” τους». Ενώ οι Εθνικόφρονες, πρόγονοι της Χρυσής Αυγής,  τους μισούσαν αλλά το ΚΚΕ στεκόταν και στέκετε στο πλευρό τους.

Ελπίζουμε αυτά τα «ιστορικά κομμάτια» να μην «εμπνεύσουν» τον σημερινό Υπουργό παρα- παιδείας και τα βάλλει σαν διδακτέα ύλη στα σχολεία.

Συνεχίζει το ΚΚΕ Ξάνθης την προπαγάνδα του: «Μέσα σε όλα αυτά είχαν να αντιμετωπίσουν την περιφρόνηση -ακόμα και το μίσος- μιας μερίδας “εθνικοφρόνων γηγενών”, που τους στιγμάτιζαν ως “τουρκόσπορους”, επιτίθονταν στους συνοικισμούς, απαιτούσαν τον “εξαγνισμό” της χώρας από την παρουσία τους και άλλα. Οι απόγονοι αυτών, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλες φασιστικές οργανώσεις, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν σήμερα να καπηλευτούν τα γνήσια αισθήματα του ποντιακού ελληνισμού. Γι’ αυτό το σύνολο του ποντιακού πληθυσμού πρέπει να τους απομονώσει.

Ευτυχώς που το ΚΚΕ συνδράμει στους σημερινούς πόντιους και τους στηρίζει γιατί διαφορετικά ποιος ξέρει τι θα γίνονταν οι άνθρωποι στοχεύοντας ευθέως στις ψήφους των Παλινοστούντων ομογενών, αποδεικνύοντας ότι λίγο ενδοιαφέρει το ΚΚΕ η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των “ακραίων” .

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται στο πλευρό των χιλιάδων ομογενών που ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την καπιταλιστική παλινόρθωση εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας και συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχθεί και να στηριχθεί από το ελληνικό κράτος η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων όλων των γενεών. Η αξιοποίηση της ιστορικής μνήμης από το λαό οφείλει να οδηγεί στην αποκάλυψη της εθνικιστικής ρητορικής, στην εξουδετέρωση του δηλητηρίου του εθνικιστικού μίσους.

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΣΕΛΙΔΕΣ 500

ΤΙΜΗ: 15 ΕΥΡΩ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ XANTHITIMES

ΤΗΛ. 2541 0 73116 -email: info@xanthitimes.gr