Το γηροκομείο της Ξάνθης είναι μία όαση παρηγοριά στους υπερήλικες και εμπνέει αίσθημα ασφάλειας στους οικείους

 

Ο ετήσιος χορός του γηροκομείου και οι προεκλογικές ατάκες του προέδρου

 

Ένας από τους ποιο επιτυχημένους χορούς του γηροκομείου Ξάνθης καταγράφηκε πριν από λίγο καιρό στην πανέμορφη αυλή του γηροκομείου, όπου συμπολίτες μας και πολιτικό προσωπικό του νομού, έδωσε το παρών και οι υποστηρικτικοί σύλλογοι τον καλλίτερο τους εαυτό. Ο πρόεδρος του γηροκομείου της Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης,  προλόγισε και εξέφρασε την χαρά του που το γηροκομείο της καρδιάς μας, είναι πλήρης, αλλά συνάμα και την στεναχώρια του γιατί υπάρχουν υπερήλικες που περιμένουν εκτός και που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 25. Το γηροκομείο της Ξάνθης είναι μία όαση παρηγοριά στους υπερήλικες και εμπνέει αίσθημα ασφάλειας στους οικείους. Το προσωπικό του γηροκομείου κάνει τα πάντα για να μην λείψε το παραμικρό από τους φιλοξενούμενους. Ο λόγος του προέδρου του Ιδρύματος Γιάννη Παπαχρόνη χαρακτηριστικός. Απολαύστε τον.

«Μην ανησυχείτε μπορεί να πάει το γλέντι μέχρι τις μία η ώρα 2 το βράδυ, κουράγιο να έχετε γιατί ο δήμαρχος είναι εδώ, αρκετά μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι εδώ, η κυβέρνηση μας είναι εκεί (εννοούσε τον κ. Ζειμπεκ που ήρθε για λίγο) θα έχουμε ησυχία. Όσο για την αστυνομία  καμία καταγγελία δεν θα γίνει, άρα όσο πάμε. Λοιπόν καλώς ήρθατε, καλώς ορίσατε για μία ακόμη χρονιά, μιλάω για τους παλιούς φίλους στο γηροκομείο της καρδιάς μας και α’ ότι φαίνετε πλέον το έχετε βάλλει και σεις στην καρδιά σας.

Σήμερα, έχουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί ήρθε μισθωμένο λεωφορείο από την Χρυσούπολη,  κάθε χρόνο έρχονται και κάθε χρόνο έρχονται περισσότεροι. Ήρθαν άνθρωποι από την Κομοτηνή και από την Αλεξανδρούπολη και είναι καλό αυτό. Ελπίζουμε μόνο, επειδή είναι προεκλογική περίοδος και έχουμε πολλούς υποψηφίους και για αυτό ήρθαν σήμερα, μάλλον έχουμε και από αυτό. Στρώσαμε για 570 άτομα, θα είμαστε του χρόνου, προετοιμασμένοι για 1000, αφού μας αγαπάτε τόσο πολύ, βέβαια θα έχουν περάσει οι εκλογές, Εγώ εκ μέρους του ΔΣ και των εργαζομένων να σας ευχαριστήσω που για άλλη μια χρονιά, ήρθατε εδώ στο γηροκομείο. Ίσως είναι κύριε. Δήμαρχε και μια πρόγευση. Οι κατασκηνωτές στις ψησταριές για μία ακόμη χρονιά. Οι άνθρωποι του Αμφέραου, θα ακολουθήσουν τα γλυκά τους που είναι εκεί κάτω. Πιστεύω Ξανθιώτες ότι είσθε περήφανοι για το γηροκομείο σας. Και πρέπει να είσθε περήφανοι. Είναι ένα αξιοπρεπέστατο ίδρυμα και το’ χω πει πολλές φορές, είμαστε στην ευχάριστη και στην δυσάρεστη θέση. Σε μία εβδομάδα θα είμαστε εντελώς πλήρης γιατί επισκευάζουμε ακόμη ένα δωμάτιο και θα φτάσουμε πλέον 74 παππούδες και γιαγιάδες, τόσους άλλωστε προβλέπει η άδεια μας. Είμαστε γεμάτοι και το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχουν 25 άτομα στην αναμονή και δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε. Δόξα το Θεό περνάμε καλά, το διασκεδάζουμε τραγουδάμε κάνουμε τα πάντα, θέλουμε να έρχεστε και τις άλλες μέρες του χρόνου. Εδώ έχει ανθρώπους που είναι και μοναχικοί και είναι και εγκαταλελειμμένοι από συγκινείς. Ψάχνουμε λοιπόν τέτοιες ευκαιρίες, μια βραδιά σαν αυτή να τους δώσουμε την δικιά μας την παρέα.