Απαραίτητες εργασίες για το κεντρικό πάρκο της πόλης | xronos.gr
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Απαραίτητες εργασίες για το κεντρικό πάρκο της πόλης

16/04/19 - 10:00

Σπασμένα σιντριβάνια και μεταλλικά φρεάτια, κατεστραμμένοι διάδρομοι και σοβάδες που καταρρέουν, εικόνες που θα δει κανείς σήμερα στο κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής

Σπασμένα σιντριβάνια και μεταλλικά φρεάτια, κατεστραμμένοι διάδρομοι και σοβάδες που καταρρέουν. Όλα τα παραπάνω είναι εικόνες που θα δει κανείς σήμερα στο κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής, από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης. Αυτές τις εικόνες θέλει να εξαλείψει ο Δήμος Κομοτηνής που διαθέτει κονδύλι ύψους 24.375,18 ευρώ, για να εκτελεστούν από ιδιώτη απαραίτητες εργασίες συντήρησης του πάρκου της Αγίας Παρασκευής.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν, σύμφωνα με τις ανάγκες στο πάρκο, όπως αυτές ιεραρχήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι ακόλουθες: Επισκευής, στερέωσης και αντικατάστασης των φθαρμένων κομματιών των προστατευτικών σιντριβανιών. Συντήρησης των διαδρόμων κίνησης µε καθαρισμό και εκρίζωση πρασινάδας και χαλικόστρωση των διαδρόμων. Βερνικοχρωματισμών στις ξύλινες επιφάνειες του πάρκου. Συντήρησης επιχρισμάτων ισλαμικού κήπου. Επισκευής – αντικατάστασης φθαρμένων ξύλινων επιφανειών στις πλατφόρμες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και των λωρίδων κίνησης (αντικατάσταση φθαρμένων σανιδιών με νέες). Καθαρισμού σιντριβανιών. Επισκευής – αντικατάστασης μεταλλικών σχαρών φρεατίων.

Επισκευής - αντικατάστασης πλαστικών σχαρών φρεατίων. Συντήρησης ξύλινων παγκακιών του πάρκου (χρωματισμοί – αντικατάσταση φθαρμένων κομματιών). Συντήρηση - αποκατάσταση - συμπλήρωση επίστρωσης με νέες πλάκες. Συντήρηση - αποκατάσταση - συμπλήρωση με νέες πλάκες μαρμάρου. Αντικατάσταση υαλοπινάκων µε νέους (διπλοί θερμομονωτικοί – ηχομονωτικοί – ανακλαστικοί υαλοπίνακες).

Εργασία καθαρισμού – συντήρησης των 4 υπόγειων δεξαμενών. Αντικατάσταση υαλοπινάκων µε νέους (μονή triplex υάλωση). Εργασία καθαρισμού φρεατίου υδροσυλλογής. Εκρίζωση μεγάλων δένδρων, περιμέτρου κορμού από 0,31 μέχρι 0,60 μ.. Αποξήλωση ξύλινων πλαισίων στον ισλαµικό κήπο. Εργασία αποκατάστασης λίθινης περίφραξης (τμήμα στον είσοδο του πάρκου από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής). Συντήρηση - αποκατάσταση - συµπλήρωση επιστρώσεων δια κυβολίθων γρανίτη και κατασκευή νέας βάσης από σκυρόδεµα. Εργασία συντήρησης περγκολών και παρεμφερών κατασκευών από ξυλεία IROCO (περιλαμβάνει την αντικατάσταση τεσσάρων υποστυλωμάτων και μιας οριζόντιας δοκού διαστάσεων, καθώς και την κατασκευή τεσσάρων βάσεων από σκυρόδεμα).

Σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών εκ μέρους ενδιαφερομένων για την ανάληψη των συγκεκριμένων εργασιών. Η σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο και τον ανάδοχο, θα έχει διάρκεια έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Οι εργασίες προβλέπεται να εκτελεστούν μέσα στον πρώτο μήνα και µόνο ο καθαρισμός των 12 σιντριβανιών θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (συνολικά 4 φορές) ως το πέρας της σύμβασης.

Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή εικόνα του πάρκου δεν είναι αυτή που αξίζει για την πόλη και τους πολίτες και πέραν των συντηρήσεων, απαιτεί μία άλλη λογική στην διαχείρισή του που θα προκρίνει την τακτική συντήρηση και θα αποτρέπει βανδαλισμούς και καταστροφές. Διαφορετικά ποτέ τα χρήματα της συντήρησης δεν θα είναι αρκετά για να έχει η πόλη ένα πάρκο αξιοπρεπές. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr