Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ιδρύει γραφείο σε Κομοτηνή και Ξάνθη | xronos.gr
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΒΙ – ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΑΜΘ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ιδρύει γραφείο σε Κομοτηνή και Ξάνθη

19/01/19 - 10:00
23423534-34_2.jpg

Εκδήλωση για τη συμφωνία με την  παρουσία των  υπουργών Α. Πιτσιόρλα  και Ε. Γιαννακίδη

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) προχωρά στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΣΒΒΑΜΘ). 


Η υπογραφή του Συμφώνου θα λάβει χώρα σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς στην Κομοτηνή, στις 21 Ιανουαρίου 2019, παρουσία  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης – Βιομηχανίας, Αστέριου Πιτσιόρλα και του υφυπουργού, Ευστάθιου Γιαννακίδη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας στην ακριτική Περιφέρεια. Η σχετική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 5.30 μμ στην αίθουσα "Οι Θράκες" στο Κόσμιο Κομοτηνής και θα ακολουθήσει η υπογραφή του πλαισίου συνεργασίας. 


Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, για το οποίο ο ΟΒΙ προχωρά σύντομα σε συνεργασία και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Στόχος του εγχειρήματος αποτελεί η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας. 
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων ΑΜΘ, Χρήστος Γιορδαμλής, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ, δρ. Ιωάννης Καπλάνης. 


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των δύο υπουργών σχετικά με τη δυναμική της νέας συνεργασίας αλλά και οι πρωτοβουλίες αναφορικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.


Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ): 


Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. 


Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. 


O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σεμινάρια για την κατοχύρωση της εφευρετικής δραστηριότητας και προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας 
Διήμερο σεμινάριο αναφορικά με τα οφέλη κατοχύρωσης της εφευρετικής δραστηριότητας και προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα. 


Τα σεμινάρια διοργανώνουν από κοινού ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – European Patent Office (EPO) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές, σε φοιτητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε ανεξάρτητους εφευρέτες, αλλά και σε επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ΜμΕ και start-ups, που έχουν στην διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν κατοχύρωση. Απώτερο σκοπό αποτελεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, με οφέλη για τους ίδιους τους εφευρέτες.


Τις διήμερες εκδηλώσεις θα χαιρετίσουν η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΒΙ, δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ, δρ. Ιωάννης Καπλάνης. Με σειρά παρουσιάσεων ομιλητές-εκπρόσωποι του EPO και του ΟΒΙ, θα επιχειρήσουν να φωτίσουν διαφορετικές πτυχές της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στους κύριους άξονες The European Patent System – Economic benefits of IPRs – Patents as source of Technological Information.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε μικρό διάστημα πριν από την ίδρυση Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. 
Μέσω του νέου γραφείου (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη) θα δίνεται η δυνατότητα για διασύνδεση της περιφέρειας με το κέντρο, ώστε το εφευρετικό κοινό της περιοχής να έχει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες τεχνολογικής πληροφόρησης του ΟΒΙ σχετικά με την ευρεσιτεχνία ή το design που τους ενδιαφέρει και τελικά στην κατοχύρωση της εφευρετικής τους δραστηριότητας και την προστασία της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr