Ο Βασίλης Φλώρος συστήθηκε στο κοινό της Κομοτηνής | xronos.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ "ΡΙΓΟΣ ΨΥΧΗΣ ΦΟΡΕΜΑΤΩΝ"

Ο Βασίλης Φλώρος συστήθηκε στο κοινό της Κομοτηνής

25/05/19 - 10:00
234235-7_23.jpg

Στο Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο η παρουσίαση, ο τραγουδοποιός με την κιθάρα του ταξίδεψε τους θεατές/ακροατές

Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, επιστρέφοντας από μια επιτυχημένη μουσική  περιοδεία του στο εξωτερικό, συνεχίζει την παρουσίαση της καινούριας προσωπικής δισκογραφικής του δουλειάς, «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων», σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Τελευταίος σταθμός του ήταν η Κομοτηνή, όπου στο Δημοκρίτειο βιβλιοχαρτοπωλείο παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου το νέο του δίσκο.
Λόγος ξεχωριστός, εικόνες δυνατές, μουσική γραφή που ακροβατεί πάντα ανάμεσα στο λόγιο και στο λαϊκό στοιχείο, δοσμένα αυτή τη φορά μέσα από μια σύγχρονα αφαιρετική και ατμοσφαιρική παραστατική οπτική! Συνοδοιπόρος του Βασίλη Φλώρου στο album, αλλά και στο συναυλιακό ταξίδι, είναι η νεαρή βορειοελλαδίτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, με το ιδιαίτερο χρωματικό ιδίωμα της φωνής της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε ο ζωγράφος - εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το ξεχωριστό εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου, έπειτα από ουσιαστική συνεργασία με τον Βασίλη Φλώρο. Όσον αφορά στον τελευταίο, χαρακτήρισε μεγάλη του χαρά να βρίσκεται στην Κομοτηνή, για να παρουσιάσει το νέο του "πόνημα" όπως το χαρακτήρισε. Έκανε λόγο για την ανάγκη κάθε ανθρώπου να έρθει σε επαφή με γήινα και απλά ερεθίσματα, ικανά όμως να τον κινητοποιήσουν δημιουργικά και κοινωνικά, ενώ σε μία γενικότερη αποστροφή του ανέδειξε την πεποίθηση ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μουσικά διαμάντια που ακόμη μπορεί να μην έχουν φανεί ή γίνει ευρέως γνωστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι μαζί, μουσικοί και μη, καλούμαστε "να μην φοβηθούμε το μέλλον, γιατί σε αυτή την χώρα το βαρέλι έχει πιάσει πάτο εδώ και χρόνια", παρόλα αυτά, μέσα από την κρίση, όπως διηγήθηκε, αντιλαμβανόμαστε τις κοινές μας ρίζες και το ό, τι με βάσει αυτές τις κοινές ρίζες, όπως η λαογραφία, μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Οι συντελεστές του δίσκου είναι οι εξής:
Μαρία Ευλαβή τραγούδι, Βασίλης Φλώρος στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, samples, κείμενα, τραγούδι, Λάκης Μουρατίδης ομιλητής.

Οργάνωση Παραγωγής: Αγάντα Μουσικές Παραγωγές.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr